Bayer Leverkusen gir Liverpool et «stort slag» i jakten på Xabi Alonso
  • Home
  • /
  • Nyheter
  • /
  • Sport
  • /
  • Bayer Leverkusen gir Liverpool et «stort slag» i jakten på Xabi Alonso

Bayer Leverkusen gir Liverpool et «stort slag» i jakten på Xabi Alonso

by | Feb 13, 2024 | Sport

Liverpool har ikke noe valg, manager Jürgen Klopp må erstattes til sommeren, mens Bayern München kan velge å holde på manager Thomas Tuchel litt lenger. – Begge har sin tidligere klubblegende Xabo Alonso på førsteplass på listen over potensielle nye managere.

Alt ligger til rette for en retur til Anfield for Xabi Alonso, men suksesssen og livet i klubben som aldri i sin 119 år gamle historie har blitt Bundesligamestre er alt for bra.

Utsikten er perfekt fra toppen av Bundesliga

Les: «La meg være helt klar. Jeg kommer ikke til å returnere til Bayern»

Bayer Leverkusen-direktør Simon Rolfes gir Liverpool et stort slag i kampen om Europas nye managerstjerne. Han insisterer på at han er «sikker på» Xabi Alonso vil bli i klubben utover denne sommeren.

Leverkusen sin 3-0-seier over Bayern München i helgen ga dem kontroll i Bundesliga-tittelløpet. Prestasjonen hans har fanget øyet til Europas elitelag, men få har blitt koblet så sterkt til Alonso som Liverpool, som vil ta farvel med Jürgen Klopp til sommeren og ivrer etter å hente sin tidligere midtbanespiller.

På spørsmål om han var sikker på at Leverkusen ville klare å holde på Alonso utover denne sesongen, sa Simon Rolfes til Sport1 at han var «sikker» før han listet opp tre grunner til tilliten hans.

«Det ene er kontraktsoppsettet,» begynte Rolfes, og refererte til at Alonso er under kontrakt til 2026. «Den andre tingen er hvor komfortabel han er, med familien og seg selv, og han vet hva han har i denne klubben.

«Han har et veldig bra lag, vi vil ha et godt perspektiv neste år og det vil ikke bli noen endring på laget.»

Alonsos kontrakt med Leverkusen inkluderer en frigjøringsklausul som kun gjelder for spanjolens tidligere klubber – Liverpool, Bayern München og Real Madrid. Rapporter andre steder plasserer klausulen på mellom 15 millioner og 18 millioner euro.

Les: Signerer og sender samtidig signal til Real Madrid og Manchester United at et kjøp vil bli skikkelig dyrt

Real Madrid er fortsatt forpliktet til Carlo Ancelotti, som nylig signerte en ny kontrakt, men Alonso er en ledende kandidat for sine andre tidligere arbeidsgivere.

Mens Liverpool definitivt trenger en ny manager, kan Bayern også være på markedet etter en underveldende sesong som kan ende med å gå glipp av Bundesliga mesterskapet for første gang siden 2012. Dessuten manager Thomas Tuchel blir stadig mindre populær hos Bayern fansen.

Leverkusen har denne sesongen ikke tapt en eneste gang og har bare uavgjort i fire kamper. – Neste kamp i Bundesliga for Bayer Leverkusen er 17 februar på Voith-Arena mot Heidenheim som for tiden ligger på 9.plass.

Les hele saken
Author: Michael Breines Oredam

Tags:

Share Article

0 Comments

About Me

Recent Posts