Vålerenga-krisen forsterket

by | Nov 5, 2023 | Sport

Vålerenga er langt ifra klare for Eliteserien 2024. Søndag kveld tapte de 2-3 borte mot Sarpsborg 08 og fortsetter dermed på utrygg plass.
Mandag kan dessuten Sandefjord sende Vålerenga ned på nedrykksplass når de møter den nedrykksklare tabelljumboen Aalesund. Oslo-klubben har nemlig bare en luke på to poeng ned til Sandefjord.
Vålerengas tre siste oppgjør denne sesongen er hjemme mot Stabæk og borte mot HamKam, før de tar imot Tromsø i sesongavslutningen.
Vålerenga har spilt på det øverste nivået i norsk fotball siden 2001. Siden den tid er 12.-plassen i 2003 klubbens dårligste plassering i Eliteserien. Forrige sesong endte VIF på 6.-plass.
Vålerenga fikk også alt annet enn en drømmestart på kampen da Mikkel Maigaard banket Sarpsborg i ledelsen etter bare seks minutter.
Andrej Ilic headet imidlertid inn utlignet på et innlegg fra Magnus Bech Riisnæs 19 minutter senere, men det fikk lite å si da Niklas Sandberg slo tilbake med en kanonkule via tverrliggeren og i krysset fire minutter senere. Maigaard sikret tomålsledelse til pause.
– Vi må vise et eller annet. Vi er ikke i nærheten. Vi taper 50/50 dueller hele tiden og vi spiller oss inn i trøbbel. Vi må faen se en reaksjon nå, sa Christian Borchgrevink til TV 2 i pause og utdypet:
– Det går på stoltheten, og så må vi holde mer på ballen.
Etter hvilen kom Vålerenga seg mer med i kampen, og med åtte minutter igjen på klokken reduserte Aaron Kiil Olsen på en corner. Dessverre for Oslo-klubben holdt det ikke til mer enn et trøstemål.