Newcastle seiret i storkampen

by | Nov 4, 2023 | Sport

Anthony Gordon ble matchvinner da Newcastle seiret 1-0 hjemme mot Arsenal på St James’ Park. Arsenal gikk med det på sesongens første tap i Premier League.
Kampen stod lenge 0-0, men Gordon dukket opp etter et innlegg og satte inn kveldens eneste scoring etter 64. minutter.
Videodømmingsverktøyet VAR måtte i bruk og sjekket tre forskjellige episoder i oppbygningen til målet.
Først ble det sjekket om ballen var ute av spill, så om Joelinton brukte ulovlige midler i duellen med Gabriel. Til sist ble det sett på mulig offside, og etter flere minutter ble målet godkjent.
– Det er en skam. Det er flaut. Alle i garderoben synes det, sa Arteta til Sky Sports etter kampen.
Bortelaget presset på for utlikning, men klarte aldri å skape de store sjansene.
Dermed endte det 1-0 i en kamp som først og fremst kommer til å bli husket for trøkket på banen og tribunen. Dommer Stuart Attwell delte ut seks gule kort, hvor av fem av dem gikk til Newcastle.
Dette var Newcastles fjerde strake hjemmekamp hvor de både seiret og holdt nullen i Premier League. I tillegg forlenget hjemmelaget sin ubeseirede rekke i ligaen til sju kamper.
Seieren gjør at Newcastle går opp på 6. plass med 20 poeng, mens Arsenal befinner seg på en 3. plass med sine 24 poeng. Begge lag har spilt 11 kamper.