• Sport
  • /
  • Håndballherrene tapte uten Sagosen og flere andre stjerner

by | Nov 4, 2023 | Sport

Det norske herrelandslaget i håndball skuffet og tapte 33-37 mot Nederland i firenasjonersturneringen på Sotra lørdag. Det har ikke skjedd siden 1990.
Landslagstrener Jonas Wille lot flere store profiler hvile. Kolstad-kvartetten Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Gøran Johannessen og Magnus Gullerud manglet alle i den norske troppen. Det samme gjorde strekspiller Henrik Jakobsen.
Det norske laget hadde likevel kontroll på begivenhetene fra start i kampen, og etter en jevnspilt åpning var Alexander Blonz sentral i en sterk periode for Norge. Nederlenderne fikk mer sving på sakene inn mot sidebyttet, men Jonas Willes mannskap hadde likevel en komfortabel 23-19-ledelse til pause.
Defensivt var det likevel ikke alt som fløt for Norge.
– Det er helt krise i forsvaret, og det renner inn mål over alt. Vi taper de fleste duellene, og vi skal ikke slippe inn 19 mål på en omgang mot Nederland, sa en kritisk TV 2-ekspert Ida Alstad i pausen.
Etter pause fortsatte lagene å følge hverandre tett, og med et kvarter igjen på klokka ledet Norge 28-25. Med sju minutter igjen var Nederland kun ett mål bak, og det norske laget tapte til slutt med fire mål etter en skuffende avslutning.
– Det har stoppet helt opp for Norge, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli mot slutten av kampen.
Nederland har ikke slått Norge på herresiden i håndball siden 1990.
Etter to VM-sølv i 2017 og 2019, i tillegg til EM-bronsen i 2020, har de norske håndballgutta gått fire strake mesterskap uten å nå semifinale.
Firenasjonersturneringen på Sotra er et ledd i oppkjøringen mot EM i Tyskland i januar. Torsdag tapte Norge 24-27 mot regjerende verdensmester Danmark. Søndag venter Spania.