Häcken slo Malmö i bråkete kamp – gullkamp venter i siste runde
  • Sport
  • /
  • Häcken slo Malmö i bråkete kamp – gullkamp venter i siste runde

by | Nov 5, 2023 | Sport

Häcken vant 4-2 over Malmö i den svenske toppdivisjonen i fotball søndag. Kampen inneholdt rødt kort og stans grunnet supporterbråk.
Tapet kunne blitt skjebnesvangert for Malmö, men Elfsborg kastet bort sin mulighet til å bli seriemester søndag med 2-2 mot Degerfors.
Dermed skal Malmö og Elfsborg spille om gullet i den siste serierunden. Lagene møtes på Malmös hjemmebane 12. november. Elfsborg leder med tre poeng og blir seriemester ved uavgjort.
Lagene har lik målforskjell (+34), men Malmö er foran på antall scorede mål (61 mot 59).
Häcken blir nummer tre i årets Allsvenskan-sesong.
Det ble bråk 20 minutter før slutt i Göteborg. Aiham Ousou ble byttet ut for Häcken etter 72 minutter på stillingen 3-1. På vei rundt banen gestikulerte han til Malmö-supporterne, noe som skapte bråk.
Etter hvert var det noen supportere som tok seg over gjerdene og lagene ble sendt i garderoben.
Ousou fikk sitt annet gule kort og dermed marsjordre for episoden. Häcken-trener Per-Mathias Høgmo var ikke fornøyd med Ousou. Det røde kortet førte til at Häcken ikke fikk brukt sitt bytte og må avslutte kampen med ti mann.
– Jeg er ikke happy med det. Vi må bare forholde oss til beslutningen så legger vi om formasjonen, sa Høgmo til Discovery.
Etter noen minutters pause i forbindelse med et sikkerhetsmøte, ble kampen gjenopptatt.
Edward Chilufya og Pontus Dahbo (to mål) sendte Häcken opp i 3-1. Isaac Kiese Thelin skapte spenning med redusering ti minutter før slutt, men det endte med Häcken-seier etter at tidligere Bodø/Glimt- og Vålerenga-spiller Amor Layouni fastsatte resultatet.