Overlege frykter antibiotikaresistent gonoré i Norge

Overlege frykter antibiotikaresistent gonoré i Norge

by | Mar 19, 2024 | Helse

Gonorésmitte var svært sjelden i Norge for 20 år siden, men de siste årene, og særlig etter pandemien, har forekomsten økt kraftig, skriver NRK.

I fjor ble det ifølge kanalen registrert oppunder 3000 tilfeller, som er en økning på 40 prosent fra året før. Januar og februar i år viser en ytterligere økning med 600 smittetilfeller.

Bakterien som fører til gonorésykdom har i tur og orden blitt resistent mot flere typer antibiotika som tidligere fungerte.

– Det begynner å bli skikkelig trøblete. Nå har vi egentlig bare én god medisin igjen som vi bruker i Norge, sier overlege Åse Haugstvedt ved Olafiaklinikken i Oslo til NRK.

Men tilfeller av gonoré som ikke kan knekkes av denne ene medisinen, kalt ceftriakson, er allerede påvist i en rekke land som Frankrike, Spania og England. De som får denne typen gonoré, må dermed leve med infeksjonen i kroppen.

– Det gjør meg veldig bekymret, sier Haugstvedt.

Les mer
Author: NTB

Tags:

Share Article

0 Comments

About Me

Recent Posts

Denne veien er et mareritt for mange

Tungtransportører, næringsliv og private klager alle på veistrekningen som skulle vært utbedret forrige sommer. Men pengene forsvant, og ingen vet når opprustingen vil komme.