torsdag, juni 1, 2023
Hjem Blogg

Disse faktorene påvirker økonomien din

0

Økonomi er noe vi alle sammen må forholde oss til hele livet, men det er likevel noe vi ikke snakker så mye om, og dette gjør at vi kanskje heller ikke tenker så mye over økonomien vår og ikke minst hva som påvirker den. Her får du et lite innblikk i noen av de forskjellige tingene som kan være viktige å tenke på, sånn at du kan optimere den personlige økonomien din.


Det er mange forskjellige faktorer som hele tiden påvirker økonomien vår, uten at vi kanskje egentlig tenker over det. Men i år er dette noe vi har begynt å snakke om mer enn tidligere, noe som gir de aller fleste av oss et bedre innblikk i hva som egentlig er som er med på å påvirke den personlige økonomien vår – sånn at vi kan tilpasse strategiene våre og ta bedre valg fremover.

Faktorer du ikke selv kan kontrollere
Det er mange faktorer som vi ikke har kontroll over, som er med på å påvirke økonomien vår. Statsbudsjettet og de avgiftene som blir forhandlet i forbindelse med dette er en av de tingene som er med på å påvirke økonomien vår. For eksempel ser man at bensinprisene påvirkes direkte av CO2-avgiftene som forhandles, og dette vil ha innvirkning på økonomien og hverdagen til de aller fleste nordmenn. Det å holde seg opplyst og ikke minst engasjert i det som skjer, gjør at du stilles bedre enn hvis du ikke er det.

Faktorer du selv kan kontrollere
Det er heldigvis flere faktorer du kan kontrollere, enn de du ikke kan kontrollere, og noen av de aller viktigste av disse er å planlegge for fremtiden. Det å ha sparepenger og investeringer er for eksempel gode ting du kan prioritere, for å sikre deg mot livets mange utfordringer. Det å investere i for eksempel aksjer, er en veldig fin måte å komme i gang med å få et bedre forhold til og overblikk over økonomien din.

Klikk her for å lese mer om hvordan du kommer i gang med å investere i aksjer. Det er mange gode grunner til å bruke litt mer tid sammen med økonomien din, for det å kontrollere de faktorene du kan kontrollere, er faktisk noe av det du kan gjøre for å ikke la de faktorene du ikke kan kontrollere synke båten din. Det er så mange gode initiativer du kan ta for din egen økonomi.

Bilder: 10 reklamer som blir helt feil når bildøren åpnes

0

Nesten alle selskaper har en eller annen form for reklame. Det kan dreie seg om synlighet på internett, plakater utendørs eller bannere i forskjellige aviser. Mange firmaer velger også å ha et navn, nummer og annen viktig informasjon på bilene sine.

Når det gjelder markedsføring så er det alltid best å være forsiktig. Man vil jo ikke formidle noe pinlig eller feilaktig når det kommer til selskapet sitt. Så det gjelder å ha kontroll på budskapet når reklamen går ut.

Men som alt annet her i verden kan det av og til slå litt feil ut. Derfor har vi samlet 10 herlige eksempler på ganger reklamen ble helt, helt feil da bildøren ble åpnet.

Budskapet ble ikke akkurat hva selskapet hadde forestilt seg i utgangspunktet. Jeg skal ærlig si jeg lo godt av disse!

1. Nei, selskapet heter ikke penis…

Bilde: Imgur

2. Dette låter veldig mistenkelig – for nei, de driver ikke med proktologi…

3. «Tren på dine mord…»

4. «Kort og godt – vi suger!»

5. Ikke alle vet hva «fisting» er, men dere som vet… Ja, man skal nok være en ordentlig våghals for å gå inn i den bilen der.

Bilde: Reddit

6. Pornoturistene…

7. «Mike er hard…»

8. Rumpelegene – vi fikser dine…vinduer.

9. Oj da…

10. Haha! Nei, dette er ikke kommunistkirken.

Hvilken var din favoritt blant disse bildene? Ikke vær blyg nå – trykk på deleknappen om du dro på smilebåndene, så kan du sende litt latter til vennene dine også!

24-åring dømt for «festvoldtekt» av 16-åring

SKIEN: En 24 år gammel skiensmann er dømt til fire og et halvt års ubetinga fengsel, etter å ha blitt funnet skyldig i å ha voldtatt ei 16 år gammel jente som sovnet i leiligheten hans etter en innflyttingsfest.

Les mer

Brann på omsorgssenter

PORSGRUNN: Brann på omsorgssenter natt til torsdag.

Les mer

Nederlaget virker uunngåelig

0
Sammen skulle Arbeiderpartiet og Senterpartiet være dynamitt. Men veken er våt og sitter i en vissen kinaputt.

Les mer

Føreren av denne bilen må i fengsel i 15 år

0
I bilen som kom til Kristiansand hadde 45-åringen over 100 kilo narkotika. Nå er mannen dømt til en lang fengselsstraff.

Les mer

Toppår for Sauda Skisenter

0


Skisenteret i Svandalen passerte i fjor for første gang 12 millioner kroner i omsetning, opp 10,5 millioner kroner fra året før, skriver Haugesunds avis.
Årsresultatet ble 984.000 kroner, mot 446.000 kroner i 2021.

Les mer

Tiltalt for flere tyverier, vold og trusler mot politi og oppbevaring av narkotika

0


En mann bosatt i Strand kommune er tiltalt for en rekke forhold.
Blant dem for tyveri av verktøy og kjøretøy. Han er også tiltalt for å ha spyttet på, og kommet med trusler mot en politibetjent.
Mannen er også tiltalt for oppbevaring av narkotika, blant dem amfetamin, skriver Strandbuen.
Saken er berammet i Stavanger tingrett 16. juni.

Les mer

Bil har kjørt av veien på Sviland

0


Politiet har fått melding om en bil som har kjørt av veien på Noredalsveien på Sviland.
Det skal være en enslig bil med en person som er involvert.
Personen er ikke fastklemt. Bilen står ikke til hinder for øvrig trafikk. Nødetatene er på vei.

Les mer

Rune til tredje runde på walkover

0


Holger Rune er klar for 3. runde i Roland-Garros. Dansken skulle i likhet med Casper Ruud spille 2.-rundekamp torsdag, men motstanderen har meldt avbud.
Det ble klart sent onsdag kveld, da Runes franske motstander Gaël Monfils på kort varsel innkalte til pressekonferanse og meddelte at han har en håndleddsskade som gjør det umulig å spille videre.
Monfils tok seg til 2. runde med en dramatisk femsettsseier over argentinske Sebastian Baez. 36-åringen vendte 0-4 til 7-5 i femte og avgjørende sett selv om han slet med krampe i begge bein. Nå stoppes han i stedet av skade.
Kampen skulle vært spilt på hovedarenaen Philippe-Chatrier torsdag kveld, men i stedet får Rune fri fram til lørdag. Da møter han enten argentinske Genaro Alberto Olivieri eller italienske Andrea Vavassori. De er begge langt nede på rankingen og måtte spille kvalifisering i Paris.
Casper Ruud møter Rune i kvartfinale dersom begge spillerne tar seg så langt i turneringen. Ruud spiller mot italienske Giulio Zeppieri torsdag i første kamp på Philippe-Chatrier-banen, der Rune egentlig skulle spille kveldskamp. (NTB)

Les mer

Advarer mot ny ulykkessommer

0
Antall drepte på norske veier har gått opp fra samme periode i fjor. Trygg Trafikk er bekymret for sommeren.

Les mer

Fare for glatte veier – vurder vinterdekk

0


E6 over Saltfjellet har vært stengt i natt, men er åpen nå.
Over Bjørnfjell (bildet) er det varsla om fare for glatte veier. og man bør bruke vinterdekk der, opplyser Veitrafikksentralen.
– Spesielt kan det være utfordrende over fjelloverganger. Kjør forsiktig og sko dere etter forholdene, er oppfordringa.
Webkameraene til Statens vegvesen viser at det er snø på alle fjellovergangene i Nordland torsdag morgen.

Les mer