onsdag, desember 7, 2022
Hjem Blogg

Disse faktorene påvirker økonomien din

0

Økonomi er noe vi alle sammen må forholde oss til hele livet, men det er likevel noe vi ikke snakker så mye om, og dette gjør at vi kanskje heller ikke tenker så mye over økonomien vår og ikke minst hva som påvirker den. Her får du et lite innblikk i noen av de forskjellige tingene som kan være viktige å tenke på, sånn at du kan optimere den personlige økonomien din.


Det er mange forskjellige faktorer som hele tiden påvirker økonomien vår, uten at vi kanskje egentlig tenker over det. Men i år er dette noe vi har begynt å snakke om mer enn tidligere, noe som gir de aller fleste av oss et bedre innblikk i hva som egentlig er som er med på å påvirke den personlige økonomien vår – sånn at vi kan tilpasse strategiene våre og ta bedre valg fremover.

Faktorer du ikke selv kan kontrollere
Det er mange faktorer som vi ikke har kontroll over, som er med på å påvirke økonomien vår. Statsbudsjettet og de avgiftene som blir forhandlet i forbindelse med dette er en av de tingene som er med på å påvirke økonomien vår. For eksempel ser man at bensinprisene påvirkes direkte av CO2-avgiftene som forhandles, og dette vil ha innvirkning på økonomien og hverdagen til de aller fleste nordmenn. Det å holde seg opplyst og ikke minst engasjert i det som skjer, gjør at du stilles bedre enn hvis du ikke er det.

Faktorer du selv kan kontrollere
Det er heldigvis flere faktorer du kan kontrollere, enn de du ikke kan kontrollere, og noen av de aller viktigste av disse er å planlegge for fremtiden. Det å ha sparepenger og investeringer er for eksempel gode ting du kan prioritere, for å sikre deg mot livets mange utfordringer. Det å investere i for eksempel aksjer, er en veldig fin måte å komme i gang med å få et bedre forhold til og overblikk over økonomien din.

Klikk her for å lese mer om hvordan du kommer i gang med å investere i aksjer. Det er mange gode grunner til å bruke litt mer tid sammen med økonomien din, for det å kontrollere de faktorene du kan kontrollere, er faktisk noe av det du kan gjøre for å ikke la de faktorene du ikke kan kontrollere synke båten din. Det er så mange gode initiativer du kan ta for din egen økonomi.

Bilder: 10 reklamer som blir helt feil når bildøren åpnes

0

Nesten alle selskaper har en eller annen form for reklame. Det kan dreie seg om synlighet på internett, plakater utendørs eller bannere i forskjellige aviser. Mange firmaer velger også å ha et navn, nummer og annen viktig informasjon på bilene sine.

Når det gjelder markedsføring så er det alltid best å være forsiktig. Man vil jo ikke formidle noe pinlig eller feilaktig når det kommer til selskapet sitt. Så det gjelder å ha kontroll på budskapet når reklamen går ut.

Men som alt annet her i verden kan det av og til slå litt feil ut. Derfor har vi samlet 10 herlige eksempler på ganger reklamen ble helt, helt feil da bildøren ble åpnet.

Budskapet ble ikke akkurat hva selskapet hadde forestilt seg i utgangspunktet. Jeg skal ærlig si jeg lo godt av disse!

1. Nei, selskapet heter ikke penis…

Bilde: Imgur

2. Dette låter veldig mistenkelig – for nei, de driver ikke med proktologi…

3. «Tren på dine mord…»

4. «Kort og godt – vi suger!»

5. Ikke alle vet hva «fisting» er, men dere som vet… Ja, man skal nok være en ordentlig våghals for å gå inn i den bilen der.

Bilde: Reddit

6. Pornoturistene…

7. «Mike er hard…»

8. Rumpelegene – vi fikser dine…vinduer.

9. Oj da…

10. Haha! Nei, dette er ikke kommunistkirken.

Hvilken var din favoritt blant disse bildene? Ikke vær blyg nå – trykk på deleknappen om du dro på smilebåndene, så kan du sende litt latter til vennene dine også!

10 kraftselskap har skjult eierskap i skatteparadiser

0
Det finnes 9686 eiendommer i Norge der eierne er skjult gjennom skatteparadiser. I Vestfold og Telemark er det minst 385 slike selskap – 10 av dem kraftprodusenter i Telemark.

Les mer

Favorittgrillen for mange er tilbake: – Hvorfor endre på noe som har fungert i 28 år?

0
PORSGRUNN: Kate Hjartsjø var aldri i tvil. Skulle hun gi nytt liv til Herøyagrillen igjen skulle det gjøres med nøyaktig samme oppskrift som før. Kort tid senere er det en realitet.

Les mer

Dziedzic łososiowej fortuny Gustav Magnar Witzøe (29 l.) jest najbogatszym Norwegiem

0

Dziedzic łososiowej fortuny Gustav Magnar Witzøe (29 l.) jest najbogatszym Norwegiem


Pokazują to najnowsze, opublikowane dzisiaj dane podatkowe za 2021 rok. Pokazują one, kto jest najbogatszym człowiekiem w Norwegii – na podstawie danych dotyczących wysokości podatków odprowadzanych w Norwegii.

Majątek dziedzica łososiowej fortuny, Gustava Magnar Witzøe wyceniono na 19,8 miliarda koron w 2021 roku. Dla porównania, naftowy magnat i zeszłoroczny zwycięzca rankingu Kjell Inge Røkke miał w zeszłym roku majątek w wysokości 17,8 miliarda NOK.

Najbogatszy Norweg miał w zeszłym roku podlegający opodatkowaniu dochód w wysokości 1,2 miliarda koron.

Dziesiątka najbogatszych Norwegów - według danych norweskiego Urzędu Podatkowego (za rok 2021).

Dziesiątka najbogatszych Norwegów – według danych norweskiego Urzędu Podatkowego (za rok 2021).

Dane podatkowe (skattelistene)

Publikowane co roku listy podatkowe pokazują dochody i majątek za rok ubiegły, nie mówiąc jednak wszystkiego o dochodach lub majątku danej osoby.

Dochód w wykazach podatkowych to tak zwany dochód zwykły: suma wszystkich dochodów pomniejszona o odliczenia.

Pracownik z dużymi odliczeniami, takimi jak wydatki na odsetki, koszty podróży czy straty na sprzedaży udziałów, będzie miał zatem znacznie niższy dochód w wykazach podatkowych niż jego realny dochód z uzyskanego wynagrodzenia.

Każdego roku norweski magazyn Kapital szacuje realny majątek 400 najbogatszych Norwegów, a wartości te są w niektórych przypadkach znacznie wyższe niż szacowany na listach podatkowych majątek.

Dziedzic łososiowej fortuny

Gustav Magnar Witzøe nie jest aktywny ani w biznesowej działalności operacyjnej, ani w zarządzie firmy. Dziś pracuje jako model w Nowym Jorku.

W 2006 roku założyciel spółki Salmar, Gustav Witzøe (67 l.) przekazał prawie wszystkie udziały w łososiowym imperium swojemu synowi Gustavowi Magnarowi, który już w wieku 23 lat miał majątek wyceniany na ponad 11 miliardów koron.

Salmar jest dziś drugim co do wielkości producentem łososia na świecie.

Ostatni raz Witzøe był na szczycie listy najbogatszych w 2019 roku, kiedy jego majątek wyceniany był na 20,9 miliarda NOK. W 2020 roku zajął drugie miejsce, z majątkiem podlegającym opodatkowaniu w wysokości 19,62 mld NOK.

Røkke na szczycie w zeszłym roku

W zeszłym roku na szczycie listy znalazł się norweski magnat naftowy Kjell Inge, a jego majątek netto oszacowany został przez fiskusa na 19,63 mld.

We wrześniu tego roku Røkke poinformował, że przeprowadza się się do Lugano w Szwajcarii.

Les også: Najbogatszy Norweg przeprowadza się do Szwajcarii: – Dokonałem trudnego wyboru

– Dokonałem trudnego dla mnie wyboru i przeprowadzam się z Asker do Lugano w Szwajcarii. Mój kapitał będzie nadal pracował w Norwegii. Rodzinna firma TRG i notowany na giełdzie Aker będą funkcjonowały jak dotychczas, a więc pozostaną zakotwiczone w Norwegii, pisał wówczas właściciel koncernu Aker w swoim liście otwartym.

Inne artykuły Nettavisen w języku polskim znajdziesz TUTAJ

Przeczytaj o tym w języku norweskim:

Dziedzic łososiowej fortuny Gustav Magnar Witzøe (29 l.) jest najbogatszym Norwegiem (Hanna Ghaderi)

Les hele saken
Author:

Lagkamerat: Mbappé blir klar til England-møtet i VM

0

Lagkamerat: Mbappé blir klar til England-møtet i VM


Lørdag barker de to fotballgigantene mot hverandre i kvartfinalen i fotball-VM. PSG-stjernen har så langt i VM herjet med motstanderne og scoret tre mål.

– Han hadde bare en hviledag. Han hadde alternativ trening. Det er ingenting å bekymre seg over og heller ikke overraskende, sa Konate, ifølge Daily Mail.

23-åringens innsats kan være vinn eller forsvinn for Frankrike som har en tøff oppgave med å forsvare sitt VM-gull fra 2018.

De har også statistikken imot seg. Det er kun Brasil (1962) og Italia (1938) som har klart å forsvare et mesterskap i fotball.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

Gigant vil så gjerne, men stenger døra for Ronaldo

0

Etter at Portugal hadde spilt rundt med Sveits til 6-1 seier og en målløs innbytter Ronaldo fikk spørsmålet om ryktet om at han hadde blitt enig med en saudi-arabisk klubb i løpet av VM-sluttsplllet, var svaret kort og kontant.

Planen til Cristiano Ronaldo om å vise seg frem i VM-sluttspillet har ikke vært noen spesiell suksess. Klubbløs og posisjon på den portugisiske benken er ingen heldig situasjon. Ifølge ulike medier er ikke dette noe problem, for CR7 har allerede bestemt seg for å trekke tilbake til saudi-arabisk liga etter VM for en 2,5 årskontrakt med eventyrlig årslønn på rundt 2 milliarder kroner.

LES: Newcastle rydder plass til større navn

-Nei, det er ikke sant, sa Ronaldo kort og kontant til det portugisiske mediet Mais Futebol.

Okay, da holdes flere dører åpne for Ronaldo. Vi har lekt med tanken på å se Cristiano Ronaldo for en sesong på Parc des Princes, en signering som hadde puttet Ballon d’Or-rivalene Messi og CR7 på samme banehalvdel (pluss Neymar og Mbappé). For PSG hadde dette vært et PR-show uten sidestykke, men Ligue 1-giganten har tydeligvis nok PR – nå skal Champions League-trofeet hentes til Paris.

-De tre spillerne vi har (Messi, Neymar og Mbappé), det er veldig vanskelig.. Men jeg ønsker ham det beste. Han er stor og fortsatt en fantastisk spiller, sier PSG-president Nasser Al-Khelaifi ifølge ESPN.

LES OGSÅ: Eden Hazard gir seg

Det hadde sikkert vært sportslig sett helt galskap å hente inn en fjerde super-alfahann til PSG, men vi må innrømme at det hadde vært kult å se en halv sesong med Messi og Ronaldo i et historisk samspill.

Les hele saken
Author: T. Richardson

Se de magiske bildene: – Velkommen til Winter Wonderland

0
Det er full vinter på Norefjell. Marius Arnesen gnir seg i øynene og tror nesten ikke det han ser. – Det er helt magisk, sier Norefjell-sjefen.

Les mer

Video: Julekveld på Stalsberg

0
Tirsdag ble den aller første utgaven av Julekveld på Stalsberg arrangert. salgsboder, julekonsert og kanefart var noe av det de besøkende fikk oppleve.

Les mer

Bekreftet: Rosenborg henter finsk midtbanetalent

0
«Kjetil Rekdal og Rosenborg forsterker i midtbaneleddet før kommende sesong i Eliteserien.»

Les mer

– Har lykkes godt i markedet

0
Erik Schellhorn har vært Rema-kjøpmann i 27 år. Fjoråret ble ekstra god butikk takket være aksjesalg.

Les mer

Bil har fått stans på E 18 – skaper kø

0
Oppdateres fortløpende.

Les mer