Industriprosjekt i Nordland stanset på grunn av strømmangel

Industriprosjekt i Nordland stanset på grunn av strømmangel

by | Jul 12, 2023 | Nordland


Store industriprosjekter i Nord-Norge blir avlyst eller lagt på is på grunn av kraftmangel. En investering på 10 milliarder i Nordland ble nylig stanset.
Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide i Nordland sier til Nationen at hun er urolig for utviklingen og hun kaller situasjonen alvorlig.
– Tiden er overmoden for at Statnett utarbeider en egen nordområdestrategi, sier hun.
Det siste eksempelet på at en bedrift trekker seg fra planlagte investeringer i regionen er Blastr Green Steel. Tidligere i år planla selskapet å etablere en jernpelletsfabrikk i Gildeskål. Investeringen på rundt 10 milliarder kroner ville ha gitt inntil 150 nye arbeidsplasser, men ble stanset av for dårlig strømtilgang i regionen.
– Prosessen er satt på vent etter at norske nettmyndigheter bekreftet at Blastr ikke vil få tildelt nettkapasitet innen den nødvendige tidsrammen for prosjektet, skriver administrerende direktør Fredrik Wittusen i selskapet i en pressemelding.
(NTB)

Les mer

Tags:

Share Article

0 Comments

About Me

Recent Posts

Nå kan det bli farevarsel for kulde

– Det er flere i Norge som dør av kulde enn hete, sier klimaforsker Reidun Gangstø. Nå vurderer Meteorologisk institutt å sende ut farevarsel når kulda herjer.