lørdag, september 23, 2023
HjemNyheterSportArsenal «nær å utløse 676 millioners utkjøpsklausul»

Arsenal «nær å utløse 676 millioners utkjøpsklausul»

En aktiv sommer til tross, det var flere av Arsenal sine mål som ikke klappet til kai før sommervinduet ble lukket igjen. Et av de var midtbanespilleren spansk media sammenlignet med Sergio Busquets.

Real Sociedad-stjernen Martin Zubimendi ga klar beskjed allerde før vinduet åpnet i sommer at han ikke kom til å la seg friste til en overgang denne gangen heller. Arsenal gjorde et første forsøk allerede i fjor vinter, men endte da med å signere Jorginho fra Chelsea.

Martin Zubimendi har fått sitt rykte for å være en røff spiller og en motsetning til Martin Ødegaard som er elegant og teknisk. Stan Collymore mener den norske Arsenal kapteinen kan være for snill og ikke dra med seg resten av laget med rå kraft.

I sommer klinte Arsenal til og brukte omtrent to milliarder på Declan Rice og Kai Havertz. – Man skulle tro manager Mikel Arteta sin appetitt for midtbanespillere ville stilles for en stund, men bekymring for Thomas Partey gjentatte skader og interesse fra Juventus gjor at Gunners fortsatt ser etter en ny midtbanespiller allerde i vinter.

Les: Mario Balotelli er tilbake hos gamle lagkamerater

Konkurranse fra Barcelona

Arsenal mener de kan overbevise 24 år gamle Zubimendi om å flytte til Emirates Stadium denne gangen.

Nacional er Arsenal «nær» på å utløse Zubimendis frigjøringsklausul på 51 millioner pund, til tross for at han er en «favoritt» til Barcelona-manager Xavi Hernandez.

Den dyptliggende midtbanespilleren spilte en nøkkelrolle i å hjelpe Sociedad med å kvalifisere seg til Champions League for denne sesongen, og har startet denne sesongen sterkt. Han scoret i 5-3-seieren over Granada.

Han er en kamplysten spiller, Zubimendi pådro seg 12 gule kort forrige sesong i La Liga og vil Mikel Artetas midtbane en ekstra råhet som kan være greit å ha innimellom. Martin Ødegaard har til sammenligning på 91 kamper i Premier League fått totalt 8 gule kort.

Nacional hevder at Gunners forfølger signaturen hans i januar, noe som betyr at de kan flytte på Thomas Partey i samme vindu. – Juventus er angivelig opptatt av å signere den ghanesiske landslagsspilleren som for øyeblikket er ute av spill med et lyskeproblem.

I oktober 2022 i et intervju med The Guardians Sid Lowe, ga Zubimendi Arsenal-supportere et innblikk i spillestilen hans – og Busquets-sammenlikningene.

Han forklarte: «Oss pivoter (pivot-midtbanespillere) har uflaksen at vi kanskje ikke blir anerkjent, men hvis du forstår fotball, vet du Busquets verdi.

«Vi har normalisert ham til å spille bra så mye at vi ikke alltid setter pris på ham. Han har satt standarden så høyt at pivot blir bedt om å gjøre ting vi ikke var før. Men det er hyggelig: du må strebe etter det.»

Les på Popidol: Olivia Dunne kan ikke tro at hun har flere følgere enn Michael Phelps

Les hele saken
Author: Michael Breines Oredam

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Verified by ExactMetrics