fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterDisse lagene rykker ned fra Premier League

Disse lagene rykker ned fra Premier League

Disse lagene rykker ned fra Premier League


Det meste av spenningen er over før siste runde i Premier League som spilles søndag ettermiddag.

Manchester City er seriemester og Arsenal er nummer to. Det er allerede avgjort.

Manchester United og Newcastle er også sikret Champions League-spill, men det er ikke avklart hvilke av lagene som havner på tredje- og fjerdeplass. United ender på tredjeplassen med seier mot Fulham. De kan også klare seg med uavgjort, men da kan ikke Newcastle vinne. 

Newcastle må vinne for å ha muligheten til å ta tredjeplassen, men da må De røde djevlene tape eller spille uavgjort.  

Det store spørsmålet før runden er hvem som må slå følge med Southampton ned en divisjon?

Slik overlever de nedrykkskampen:

Everton unngår nedrykk hvis:

De slår Bournemouth

De spiller uavgjort mot Bournemouth og Leicester mislykkes i å vinne og Leeds unngår å vinne med tre mål eller flere.

De taper og verken Leicester eller Leeds vinner sine respektive kamper

Leicester unngår nedrykk hvis: 

De vinner og Everton mislykkes i å vinne 

Leeds unngår nedrykk hvis: 

De vinner og Everton taper og Leicester ikke klarer å vinne

De vinner med tre mål eller flere, Everton spiller uavgjort og Leicester mislykkes i å vinne.

Everton's Michael Keane, left, celebrates Wirth Everton's goalkeeper Jordan Pickford during the English Premier League soccer match between Everton and Tottenham Hotspur at the Goodison Park stadium in Liverpool, England, Monday, April 3, 2023. (AP Photo/Jon Super)

Michael Keane (t.v.) jubler etter scoringen sin mot Tottenham. Foto: Jon Super

Everton – Bournemouth

Vi tror at Everton vinner og over 2,5 mål. Det spiller du på her til 2,20 i odds

Everton har ikke klart å ta noe særlig vare på noen av sjansene etter den flotte seieren over Brighton tredje sist, men etter 0-3 hjemme mot Manchester City nest sist klarte de å snike til seg ett poeng borte mot Wolves sist etter at de utlignet til 1-1 langt på overtid. Fæl form med 1-5-4 siste ti, men de kan avgjøre alt til sin fordel her i siste runde med seier siden de har to poeng til gode på både Leicester og Leeds under streken. En svak hjemmeform med 18 poeng på 18 kamper og kun 15 scoringer gjør oss dog ikke helt overbevist. Men motivasjon er alltid en viktig faktor. Calvert-Lewin, Coleman, Patterson, Townsend og Vinagre er ute.

Og her møter de Bournemouth. Et Bournemouth som nå ikke har noe å spille for der de ligger på en 15.plass med 39 poeng. Til tross for hele 70 baklengs har de klart å holde plassen, selv om de nå har tapt alle de tre siste mot Chelsea, Crystal Palace og Manchester United. 17 poeng på 18 bortekamper er faktisk ikke så ille, iallfall ikke når man vet at målforskjellen viser 17-42. Fredericks, Rothwell, Semenyo, Stanislas og Tavernier er ute.

Everton har alt i egne hender, og motivasjon i bøtter og spann. Mot bortesvake Bournemouth kommer man langt med det. Vi tror Everton slipper med skrekken denne gangen og. 

Leicester's Wout Faes reacts after scores an own goal past his goalkeeper during the English Premier League soccer match between Liverpool and Leicester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Friday, Dec. 30, 2022. (AP Photo/Jon Super)

Leicester’s Wout Faes reacts after scores an own goal past his goalkeeper during the English Premier League soccer match between Liverpool and Leicester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Friday, Dec. 30, 2022. (AP Photo/Jon Super) Foto: Jon Super

Leicester – West Ham

Vi tror at Leicester og West Ham spiller uavgjort. Det spiller du på her til 3,85 i odds

Det har vært en bølgedal for Leicester de siste årene, hvor de vant Premier League tilbake i 2016. Nå kan de rykke ned sju år senere, hvor de ligger svært dårlig an foran den siste serierunden. Med 31 poeng er de under streken, hvor de ligger to poeng bak Everton og kun har bedre målforskjell enn Leeds på nest sisteplass. Saken er ganske så enkel her, for når Everton over streken har 33 poeng må Leicester ha en seier her samt at Everton avgir poeng. Med kun en eneste seier på de 15 siste kampene virker det som en ganske tøff oppgave, men de holdt nullen borte mot Newcastle sist og fikk med seg 0-0, noe kan kanskje ga de litt selvtillit selv om de ikke skapte noe som helst selv. De har slitt veldig på eget gress denne sesongen, hvor de kun har hentet 16 poeng på 18 kamper. Justin, Vestergaard og Ward er skadet, men også Bertrand, Dewsbury-Hall, Evans, Ndidi og Pereira er usikre.

West Ham med 40 poeng er ferdigspilte fra sin 14.-plass. To fine seire på hjemmebane har de fått med 1-0 over Manchester United og 3-1 over Leeds, mens de her borte har tapt de tre siste for Brentford, Manchester City og Crystal Palace. En viktig ting å huske på er også at West Ham skal spille finale i Conference League mot Fiorentina om ti dager, og den kampen er nok mye viktigere for West Ham enn denne avsluttende og intetsigende bortekampen i serien. Kun 12 poeng på 18 bortekamper denne sesongen. Scamacca er eneste fravær.

Leicester har vært skrøpelige bakover denne sesongen, og fremover på banen har de heller ikke fått det til å fungere i de siste kampene. De har gått målløse av banen i de to siste kampene. The Foxes har kun vunnet én av de siste fem Premier League-kampene på hjemmebane mot the Hammers, to kamper har endt uavgjort og to kamper er tapt. 

Halvparten av de åtte siste kampene mellom Leicester og West Ham på King Power Stadium har endt uavgjort. Sist lagene møttes her endte kampen 2-2. Vi tror på en ny poengdeling. 

Leeds – Tottenham

Vi tror Leeds vinner og over 2,5 mål. Det kan du spille på her til 3,60 i odds

Nå trenger Leeds hjelp. Mye hjelp. For nå har nedrykksspøkelset kommet virkelig nære. Foran siste runde ligger de nest nederst med 31 poeng, og de har i tillegg svakere målforskjell enn både Leicester som er målforskjellen foran og Everton som med 33 poeng har to poeng å gå på. Dermed MÅ Leeds vinne her, og i tillegg ha hjelp fra de andre. Dessverre får de ingen motiverende hjelp i formraden, for den er meget svak med 0-2-6 siste åtte etter at de tapte 1-3 borte mot West Ham sist i en kamp de faktisk så gode ut frem til de tok ledelsen 1-0. Etter det ble de livredde, og tapte helt fortjent. 22 poeng på 18 hjemmekamper denne sesongen.

Leeds United's Rodrigo Moreno appears dejected after the English Premier League soccer match between West Ham United and Leeds United, at the London Stadium, in London, Sunday May 21, 2023. (Mike Egerton/PA via AP)

Leeds United’s Rodrigo Moreno appears dejected after the English Premier League soccer match between West Ham United and Leeds United, at the London Stadium, in London, Sunday May 21, 2023. (Mike Egerton/PA via AP) Foto: Mike Egerton

Tottenham endte opp med svarteper i år. For ikke bare mangler de ny trener, men de endte også opp utenfor Champions League og Europa League neste sesong. En 8.plass med 57 poeng er ikke helt hva man hadde håpet på, og nå er det en plass i Conference League som er det de må håpe på i siste runde. Akkurat nå ligger de poenget bak Aston Villa som har den siste E-cupplassen med sine 58 poeng, og Tottenham får det nok ikke enkelt her heller mot et meget motivert hjemmelag. 

Yorkshire-vertene må vinne for å ha en mulighet til å overleve. Nå møter de et Spurs-lag som har vært grusomt svake på bortebane. 

Tottenham står uten seier i de ni siste bortekampene: To kamper har endt uavgjort, og de de står med syv tap. Spurs har heller ikke vunnet borte mot noen av de fire bunnlagene. De tapte 1-4 mot Leicester, spilte 3-3 mot Southampton og spilte 1-1 mot Everton.  

Vi tror Leeds har en sjanse i denne matchen. Det har vært scoret over 2,5 mål i elleve av de siste tolv kampene til Leeds, mens det har vært scoret over 2,5 mål i syv av Tottenhams siste åtte matcher. Det kan bli en åpen match på Elland Road. 

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments