fredag, juni 9, 2023
HjemNyheterSportDommersjef i europeisk håndball suspendert

Dommersjef i europeisk håndball suspendert


Makedoneren Dragan Nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det melder EHF selv i en pressemelding fredag.
De skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk TV 2. Det danske mediehuset skal ifølge EHF ha fått informasjon om et møte mellom Nachevski og en mann som utga seg for å være en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i Seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra Sørøst-Europa.
I møtet skal Nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som TV 2 har sendt til EHF, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. EHF skriver at han derfor sendte «feil signaler».
I tillegg skriver EHF at TV-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor Nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp.
Nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til EHF at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing.
Selv om EHF selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille Nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre.
EHF opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet.
Dansk TV 2 skriver i en sak publisert fredag at deres potensielle avsløringer er en del av en dokumentar som skal sendes til sommeren.

Les mer

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments