fredag, juni 9, 2023
HjemNyheterAndy Cole advarer Haaland før neste sesong

Andy Cole advarer Haaland før neste sesong

Andy Cole advarer Haaland før neste sesong


Cole og Alan Shearer hadde inntil nylig rekorden for antall scoringer på én Premier League-sesong (34), men den ikoniske duoen er blitt passert av Haaland, som har 36 scoringer før serieavslutningen mot Brentford.

Jærbuen har tatt Premier League med storm etter overgangen til Manchester City, og ble torsdag kåret til årets spiller i ligaen av The Football Writers’ Association, bestående av over 700 engelske og walisiske journalister.

Les også: Haaland med avsløring: – Det gjør jeg aldri

Lovordene sitter løst om Haaland, som både har ligacup- og Champions League-finale å se fram til denne sesongen.

Allerede nå har imidlertid folk begynt å se mot neste sesong, og i en episode av podkasten «NoTippyTappyFootball» advarer Andy Cole om at oppfølgersesongen gjerne er enda tøffere enn debutsesongen når du kommer til å en ny liga.

– Hans tøffeste sesong vil være den neste, slik andre-sesongen alltid er, sier den tidligere Manchester United-legenden.

File photo dated 10/1/1995 of Manchester United's £6 million new signing from Newcastle United Andy Cole (left), pictured at their Old Trafford ground, in Manchester, with the team's manager Alex Ferguson. PRESS ASSOCITAION Photo. Issue date: Wednesday May 8, 2013. Sir Alex Ferguson will retire at the end of this season, Manchester United have announced. See PA Story SOCCER Man Utd. Photo credit should read: Dave Kendall/PA Wire.

HENTET AV FERGUSON: Cole kom til Manchester United fra Newcastle i 1995. Foto: Dave Kendall

– Han vil kanskje ikke score like mange

Den tidligere spissen, som totalt scoret 121 mål for Old Trafford-klubben, er klar på at det som spiss er langt mer utfordrende å levere i sesong nummer to.

– Jeg tror det er fordi flere lag finner litt ut av deg. Det blir interessant, sier 51-åringen.

Han er imidlertid ikke redd for at Haaland skal oppleve noen måltørke neste sesong, men er ikke sikker på om vi får se lignende vanvittige tall som den norske superspissen har levert denne sesongen.

– Jeg tror ikke han kommer til å slite, for når du spiller for et lag som Manchester City, vet du at du ikke kommer til å slite med å score mål. Han vil kanskje ikke score like mange, men han vil ikke slite med å score. Definitivt ikke, forteller han.

Manchester City player Erling Haaland holds the FWA trophy during the FWA Footballer of the Year awards held at the Landmark Hotel, London, Thursday May 25, 2023. (John Walton/PA via AP)

NYTT TROFE: Erling Braut Haaland ble kåret til årets spiller i Premier League av et panel bestående av journalister fra England og Wales. Foto: John Walton

Vanvittige tall

Norges største fotballstjerne har smått utrolige 52 mål og åtte målgivende pasninger på 50 kamper i alle turneringer for Machester City.

Etter å ha mottatt torsdagens pris, gjorde jærbuen et sjeldent intervju med britisk presse. Der er 22-åringen klar på at han ikke er sjokkert over at han har bøttet inn mål for den ferske ligamesteren.

Manchester City's Erling Haaland (left) and his dad Alf-Inge Haaland pose for a photo with the Premier League trophy following the Premier League match at the Etihad Stadium, Manchester. Picture date: Sunday May 21, 2023.

FEIRET MED PAPPA: Alfie Haaland var med da Erling Braut Haaland og resten av Manchester City feiret ligagullet i Premier League nylig. Foto: Martin Rickett

– Jeg visste jeg ville prestere og spille for et godt lag, det var jeg ikke i tvil om, forteller han.

Han legger imidlertid til at sesongen likevel har gått over forventningene hans.

– Jeg forventet ikke at det skille gå så bra, men jeg forventet å score. Å komme til dette laget å score forventet jeg, men ikke så mye, sier han til Sky Sports.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments