fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterSeks skole- og barnehagebranner i Oslo den siste måneden: – Urovekkende

Seks skole- og barnehagebranner i Oslo den siste måneden: – Urovekkende

Seks skole- og barnehagebranner i Oslo den siste måneden: – Urovekkende


– Det har siden 22. april vært seks branner i barnehager og skoler. I går kveld kom det inn nok en melding om brann i en barnehage i Gamle Oslo. Hypotesen til politiet er at brannen dessverre er påsatt. Den samme hypotesen følger politiet på tidligere branner i barnehagene på Vålerenga, Haugerud og Ullevål. De to siste brant ned til grunnen, skriver kommunikasjonssjef Sigurd Folgerø Dalen i Brann- og redningsetaten i Oslo i en pressemelding torsdag.

Oslo 20230509. 
En barnehage inne på området til Oslo universitetssykehus på Ullevål står i full fyr tirsdag morgen.
Foto: Javad Parsa / NTB

OVERTENT: En barnehage inne på området til Oslo universitetssykehus på Ullevål sto i full fyr tirsdag 09. mai. Foto: Javad Parsa (NTB)

– Nå trenger vi at konsekvensene ved brannstiftelse blir et samtaleemne rundt middagsbordet, i klasserommet, på fritidsklubben og i vennegjengen, sier brannsjef Jon Myroldhaug.

– Antall hendelser hvor politiet jobber etter teorien om at brannene er påsatt, viser en negativ trend vi må snu! Nå ber vi alle være ekstra på vakt i sitt nærmiljø. Løsningen på eventuelle problemer og utfordringer, eller jaget etter action og adrenalin, er aldri å tenne på, legger Myroldhaug til.

BRANN: 22. april ble Karlstua barnehage på Haugerud ødelagt i en brann.

– Når et bygg brenner ned, mister man ikke bare vegger og tak over hodet. Man mister kjære eiendeler, og man mister et trygt rom hvor minner skapes og relasjoner bygges. I flere av de nevnte tilfeller har barn og unge mistet sin arena for fellesskap og læring. Hverdagen blir snudd på hodet for mange mennesker og treffer bydelene hardt. Flere av brannene har i tillegg vært så kraftige at vi har fått mindre skader på egne mannskaper. Det treffer naturlig ekstra hardt for meg som brannsjef, forklarer Myroldhaug.

– En brann tar verdier, men den kan også i ytterste konsekvens ta liv. Sørg for å være på vakt, sørg for å sikre et tidligst mulig varsel med fungerende varslingssystemer, og ikke minst, nøl ikke med å ringe 110 ved mistanke om brann, eller 112 ved mistanke om en kriminell handling, avslutter Myroldhaug.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments