tirsdag, mai 30, 2023
HjemNyheterKilder til Nettavisen: Deila tar over storklubb

Kilder til Nettavisen: Deila tar over storklubb

Kilder til Nettavisen: Deila tar over storklubb


Torsdag morgen opplyste hans nåværende klubb Standard Liege at de har avlyst en planlagt pressekonferanse med den norske treneren som normalt finner sted to dager før kamp. Standard tar i mot Cercle Brugge på hjemmebane lørdag.

I flere belgiske medier har det blitt rapportert at Deila har vært ønsket og er nær å ta over Club Brugge denne sommeren. Den belgiske avisen HLN rapporterte onsdag at nordmannen i prinsipp er enig med Brugge om å ta over som trener.

Nettavisen får nå opplyst at Deila blir ny trener for Club Brugge og at partene har en enighet om at han blir klubbens nye sjef.

Standard's Norwegian head coach Ronny Deila (C) gestures during a football match on day 1 (out of 6) of the Europe play-offs in the 'Pro League' first division of the Belgian championship beteween Cercle Brugge and Standard de Liege, in Brugge on April 29, 2023. (Photo by VIRGINIE LEFOUR / Belga / AFP) / Belgium OUT

NY RETNING: Ronny Deila flytter internt i Belgia. Foto: VIRGINIE LEFOUR

Saken har vært slått stort opp i Belgia de siste ukene og forholdet mellom Standard og Club Brugge skal ikke være spesielt godt. Flere av Vallonia-klubbens supportere, i den fransktalende delen av Belgia, skal ikke være spesielt fornøyd med at nordmannen forlater klubben til fordel for en rival etter kun en sesong i sjefsstolen.

Ifølge belgiske medier har ikke klubbene vært i formell kontakt om en overgang for den tidligere Strømsgodset, Celtic, Vålerenga og New York City-treneren, men det skal heller ikke være nødvendig da Deila skal ha en utkjøpsklausul i sin kontrakt med Standard.

Les også: Rosenborg får kritikk etter sliteseier: – Ikke overbevisende

Avisen DH Sports melder torsdag morgen at Deila slutter i sin nåværende klubb med øyeblikkelig virkning. Han tar med seg assistent Efrain Juarez til sin nye klubb.

– Det som står skrevet i avisene, er ikke sant. Jeg har ikke noen avtale med Club Brugge. Det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene. Jeg har en kontrakt her (Standard) og er tilfreds her. Jeg vet ikke noe om det som skrives i mediene. Det skaper uro rundt klubben, sa Deila ifølge Het Laatste Nieuws etter helgens 0-3-tap mot Westerlo.

Etter det Nettavisen forstår skal Club Brugge ha fulgt den tidligere VIF-treneren over lang tid, men det skal ha vært et oppgjør de to klubbene seg imellom sist sesong som skal ha vært den utløsende faktoren som gjorde at den belgiske storklubben virkelig bestemte seg for å gå for drammenseren.

Standard Liege vant det nevnte oppgjøret 3-0, i en kamp hvor tidligere Vålerenga-spiller Aron Dønnum spilte fra start.

Deila skal også ha fått et tilbud om å forlenge kontrakten med Standard som han tok til en 6. plass i grunnserien i Belgia denne sesongen, men nordmannen skal ikke ha fått nok lovnader om midler til å forsterke laget i sommer. Tidligere Vålerenga-spiller Aron Dønnum spiller til daglig i Standard.

Det har han imidlertid fått i Club Brugge i jakten på å ta klubben tilbake til toppen i belgisk fotball. Denne sesongen endte de på en skuffende 4. plass. De har også gjort det svakt i playoff-spillet.

I Brugge-klubben spiller allerede norske Antonio Nusa.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments