fredag, juni 9, 2023
HjemNyheter«Vinni» innrømmer fyllekjøring på elektrisk sparkesykkel: – En idiotisk idé

«Vinni» innrømmer fyllekjøring på elektrisk sparkesykkel: – En idiotisk idé

«Vinni» innrømmer fyllekjøring på elektrisk sparkesykkel: – En idiotisk idé


– Jeg tryna på Voi i fylla, og knakk kragebeinet to ganger på tre måneder. Det er ikke kødd, engang.

Det forteller artist Øyvind «Vinni» Sauvik (47) i en ny episode av podkasten til nettstedet 730. Det er i forbindelse med en spørsmålsrunde med spørsmål fra 730s følgere at 47-åringen åpner opp om uhellene på elektrisk sparkesykkel.

Les også: Slik håndterer Espen Lervaag bruk av ungene på TV: – De tjener penger på det

I podkasten legger han ikke skjul på at han har fått seg en lærepenge etter å ha gått på trynet ikke én – men to ganger.

For ordens skyld er det ulovlig å kjøre elektrisk sparkesykkel med for høy promille i dag, på lik linje som andre motorvogner. I juni i fjor ble reglene for innskjerpet, og det ble satt en promillegrense på 0,2. Bryter man dette, får man bot.


Kjørte med promille

Det var altså i en periode på tre måneder at «Vinni» sikret seg en elektrisk sparkesykkel av merket Voi og suste av gårde med promille ved to anledninger. Begge ganger gikk det galt.

Les også: Thomas Holstad åpnet ny butikk etter Stayclassy-kaoset: – Må bare gjøre det samme som sist

Kragebeinet knakk begge gangene, på samme sted, forteller han.

– Da var jeg ikke så stolt. Samme skulder, samme sted. Rulleteknikken min trenger litt forbedringer, i hvert fall når jeg er dritings. Men nå har jeg sluttet å kjøre motoriserte kjøretøy i fylla, så sånn sett kan man si det var en lærepenge, sier Sauvik i podkasten.

Øyvind «Vinni» Sauvik har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Øyvind Sauvik og Rikke Lund. Skal vi danse - program 12 (Finale). 
Bildene kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. 
Foto: Thomas Andersen / TV 2

TV-PROFIL: Gjennom årene har Vinni deltatt i en rekke TV-programmer. Her er han avbildet under «Skal vi danse» med dansepartneren sin Rikke. Foto: Thomas Andersen (TV 2)


Den populære artisten forteller videre i podkasten at det var på vei hjem at begge ulykkene fant sted.

Første gang hadde han og Gunnar Greve (41) vært hos skuespiller Aksel Hennie (47) på et forretningsbesøk som endte med en god del vin. 47-åringen minnes at han «ble søpledrita og stelte seg på en Voi», og at det ikke gikk så bra.

Tar sterkt avstand

Tre måneder skjedde det samme etter at Sauvik hadde tilbrakt en hel natt i studio med artistkollega Tshawe Baqwa (43). Da han var på vei hjem i morgentimene på elektrisk sparkesykkel, skjedde det igjen.

– Det var ganske flaut. Da merket jeg at «ok, fy faen, hva er det du driver med». Ikke mitt stolteste øyeblikk, sier han.

Les også: Vendela krasjet i tunnel: – Full av adrenalin

Selv om Sauvik er tydelig på at de to sparkesykkelturene med promille var galt, tror han at det likevel kom noe godt ut av det.

47-åringen forteller nemlig i podkasten at han har slitt med skulderen tidligere – men at den nå er mye bedre. Han tror han på sett og vis har brekt ting litt på plass etter ulykkene.

Likevel tar han sterk avstand fra det han gjorde.

– Man skal ikke operere noe som helst når man er full. Det var en idiotisk idé. Det må man ikke drive med, og nå har jeg lært. Ikke kjør i fylla – det er helt idiotisk, understreker han.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments