fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterTest: Stealth Pro for Playstation

Test: Stealth Pro for Playstation

Test: Stealth Pro for Playstation


Turtle Beach Stealth Pro Playstation Gaming Headset

Pris: 3 899 kroner (laveste pris funnet 23. mai på Prisjakt)

Pluss Minus
Veldig god lyd
Komfortable
Enkelt å sette opp
Dyre
Billig design
Knapper litt kludrete

Det å kjøpe et godt headset til gaming er nesten essensielt om du skal få godt nok utbytte av lydkvaliteten i de fleste spill. Verken høyttalere på TV eller på datamaskiner klarer helt å få fram lyden godt nok.

Vi så derfor fram til å teste denne nyvinningen fra Turtle Beach.

Playstation-test: Vi har koblet opp vår Playstation 5 til en TV som ikke er god verken på lyd eller bilde, men med dette headsettet ble i hvert fall lyden reddet. Det hjalp stort i vår opplevelse av remasterutgaven av the «Last of Us.»

Boksen den kommer levert i er massiv. Så stor at vi først lurte på om vi hadde fått feil levering. Var det egentlig en mikrobølgeovn? Eller muligens en airfryer?

Ikke helt skalavennlig, men boksen med hodetelefonene er stor. Akkurat her har folkene bak klart å løfte premiumfølelsen til et høyt nok nivå.

Gamingheadset for PC og Playstation 5

Et kort kikk på den faktiske boksen avslørte fort at vi snakket om headsettet vi hadde sagt ja til å teste. Et gamingheadset tilpasset PC og Playstation 5 (samt Nintendo Switch, som vi ikke har testet). Folkene bak, Turtle Beach, ser ut til å ville gå over i vektklassen hvor vi egentlig kun har sett SteelSeries i det siste. Om du ikke har noe forhold til det: Kort og greit dyre gamingheadset som er trådløse med god lyd, og oppladbare batterier.

Boksen har et supert slagord, men det hjelper jo lite om ikke lyden er god nok (spoiler alert: Den er det). Mikrofonen, som sitter løst, monteres kjapt og enkelt (den sitter godt, og kan altså tas av om du ikke vil se ut som kundeservice hvis du slapper av på stranden med headsettet)

Vel inne i boksen fant vi en rund dings med en liten firkant oppe i. Mysteriet ble løst etter litt forvirring. Dette var nemlig boksen som sender signaler til hodetelefonene, samt lader batteriet du kan bytte ut i hodetelefonene om du skulle gå tom for batteri midt i et spill.

Mysteriet ble løst: Dette er bytteutbatteriet, som er ordet vi har laget for nettopp denne anmeldelsen.

Dyr boks, skuffende utseende

Selv om boksen så dyr ut, og vi likte byggekvaliteten på laderundingen og selve headsettet ble vi litt skuffet over selve utseendet. Det var helt greit, men det manglet kanskje bittelitt i egenart. Det er kanskje litt for langt å kalle det kjedelig, men skuffende er muligens det korrekte ordet.

Dette er boksens innhold. Pluss i margen for posen alt kan puttes opp i for å ta med seg rundt omkring.

Den store utfordringen med headset som skal være smarte, avanserte og gode er som regel at avansert er stikkordet for å få de til å virke skikkelig også. Veien mellom boks til faktisk bruk kan ofte være veldig lang. Så vi tok et dypt magedrag, leste kjapt over instruksjonene og kastet oss i det.

Her kunne vi sikkert kommet med en lang forklaring på hvordan vi gikk fram for å få dette til å virke. Sannheten er at vi fant denne knappen, og koblet den rett opp på PC først og så rett opp på Playstation 5 etterpå. Det var enklere enn å finne en istilgriset unge på 17. mai.

Og så var vi igang. Det var så lett som å koble den runde dingsen til maskinene, med den tilhørende ledningen. Vi prøvde også å skifte batteri. Noe som ofte kan være verdt et lite studie på ingeniørmaster i seg selv. Her var det å løfte av et lokk, og bytte ut. Superkjapt, enkelt og greit.

Dette var så enkelt at selv far klarte det.

Selve høydepunktet kom da vi satte igang med spillingen. For der hvor det føltes litt mindre premium ut visuelt var det audiomessig helt der oppe. Kanskje spesielt best på gaming, og bare sånn bra pluss på musikk når det skal sies. Noe som kan sies å være greit nok for et gamingheadset.

Veldig fin lyd på Playstation 5

Den aktive støykanselleringen gjør at vi kunne kutte ut både de som pusset opp huset ved siden av, de masete skjærene og en kone som ropte noe om søppel som skulle tømmes før vi satte dem på. Så skal det sies: På Playstation 5 får du fullt utbytte, på PC bare nesten. Så om du spiller mest PC og skal ha dette for musikk ville vi valgt noe annet.

I bruk er dette enkelt og greit. Kontrollene sitter på venstre side med mute av mic, volumkontroll (skru på selve rundingen) og av/på blant annet. Samt det som kalles Superhuman. Det må forklares.

Headsettet satt godt på hodet, og dekker ørene fint. Mikrofonen kan tilpasses på enkel måte.

Superhuman Hearing skal hjelpe deg i spill, og vi vil påstå at det faktisk gjorde det. Dette er en slags innstilling på lyden som gjør at viktige lyder i spillene blir forsterket. Appen (Windows, iOS og Android) lar deg stille inn lyden godt.

To testere anbefaler

De to testerne, en 14-åring og en 50-åring, mente begge at hodetelefonene satt veldig godt på hodet. Selv med frustrerende hodekast bakover. Vi har ikke prøvd Mercedes Formel 1-testen med å pælme headsettet i pulten for å se hva det tåler, men en rask overkjøring av gamingstol gikk fint (ikke tilsiktet).

Mikrofonen er god, men vi har hørt bedre. Skal du lage podkast ville vi nok gått for noe annet, men skal du bare fortelle partneren om å angripe fra venstre side er det bra nok.

Alt i alt er dette en heftig investering, men har du som oss en TV med manglende lydmuligheter er det ingen tvil om at du hever spillopplevelsen mange hakk med dette. Vi anbefaler.

Karakter: 7/10

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments