fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterManchester United løser oppgaven på denne ukens midtukekupong

Manchester United løser oppgaven på denne ukens midtukekupong

Manchester United løser oppgaven på denne ukens midtukekupong


Denne ukens midtukekupong spilles onsdag/torsdag, og består av to kamper fra Premier League, sju fra spansk La Liga, to fra svensk Allsvenskan og en fra italiensk Coppa Italia. De sju første kampene spilles onsdag, mens de fem resterende spilles torsdag. Bonuspotten er oppe i ca. 350.000 kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 19.55.

1. Brighton – Manchester City
Brighton snublet ikke hjemme mot Southampton når de vant 3-1, og dermed sikret de seg spill i Europa neste sesong. For når alle lagene under de på tabellen har en kamp igjen og Brighton er fire poeng foran Tottenham på åttende ender de opp som dårligst nummer sju. Det er enormt imponerende, og akkurat nå er de nummer seks med 61 poeng. Mest sannsynlig ender de opp der, selv om de både kan bli nummer fem og sju med maks flaks/uflaks. 4-0-2 siste seks nå, og med hele 70 scorede mål har Brighton blitt et lag man liker å se spille fotball. At slike lag premieres med E-cup er herlig å se. De er faktisk ikke like gode hjemme som borte, men 33 poeng på 18 kamper er fortsatt greit godkjent.

Manchester City er en saga i seg selv. Foran sist kamp hjemme mot Chelsea valgte de å spare så å si hele laget, men likevel holdt de nullen og vant 1-0. Det sier sitt. Laget og troppen er enorm nå, og seriegullet er enormt fortjent. 12-0-0 på de tolv siste er makeløst, og med to kamper igjen har de en luke på sju poeng ned til Arsenal som også har en kamp mer spilt. Dermed må man kunne si at det Manchester City har levert de siste par månedene har vært ren utklassing. Når de i tillegg er klare for Champions League-finale mot Inter så går det mot en skikkelig god sesong for Pep Guardiola og hans mannskap som står med 36 poeng etter 17 bortekamper.

Manchester City vinner nok her om de gidder, men det er det jo ikke så sikkert de gjør. Vi spekulerer litt og dobler opp med UB.

2. Manchester United – Chelsea
Etter to seire over Wolves (2-0) og Bournemouth i de to siste mangler Manchester United nå kun ett eneste poeng for å sikre seg Champions League. Med 69 poeng er de tre foran Liverpool på femte som har en kamp igjen å spille, men siden Liverpool har bedre målforskjell enn United trengs det altså ett poeng. Det bør kunne komme mot Chelsea, for her hjemme har ikke Manchester United hatt for vane og verken tape kamper etter slippe til særlig mye. Med 30-8 i målforskjell og 42 poeng på 17 hjemmekamper har de levert riktig så bra på Old Trafford. Jones, Martinez, Sabitzer og van de Beek er ute.

Chelsea er en verre historie. De må bare glemme denne sesongen, ta det som lærdom og se fremover til neste sesong. For det har blitt en gedigen fiasko, selv om de skiftet både managere og hentet spillere for milliarder. De kom skjevt ut, og siden har det bare vært trøbbel. Sist tapte de 0-1 borte for B-laget til Manchester City, mens nest sist trøblet de også med 2-2 hjemme mot Nottingham Forest. 1-2-6 siste ni er meget svakt, og nå er de helt nede på 12.plass med 43 poeng. og sesongen er for lengst helt ødelagt. Kun 19 poeng på 18 bortekamper med 17-24 i målforskjell er også svakt. En haug fravær fortsatt, hvor de mangler Badiashile, Bettinelli, Broja, Chilwell, Cucurella, James, Kante og Mount.

Manchester United trenger bare ett poeng for CL, men vi tror de tar alle tre siden de fortsatt kjemper om medalje. H.

3. Fiorentina – Inter
Finale i Coppa Italia, den italienske cupfinalen. Spilles på nøytral bane, Stadio Olimpico, Roma. Fiorentina har fått seg en mye bedre sesong enn de kanskje trodde. For de mistet sin stjerne Vlahovic i fjor, og de startet ikke denne sesongen all verdens heller. Men selv om seriespillet ser ut til å ende opp sånn midt på treet med en 11.plass enn så lenge, har de levert dønn solid i cupspillet. Og ikke bare her i Italia. For i tillegg til at de nå skal spille finale her har de også spilt Conference League i år, og også der er de nå klar for finale etter at de slo Basel etter ekstraomganger i semifinalen forrige uke. Her i Coppa Italia har de vært noe heldige med trekningene hele veien, for man kan vel ikke si at Cremonese, Torino og Sampdoria på veien hit er det tøffeste de kunne hatt.

Veldig mye er likt med sesongen Inter har levert. Noe skuffende i Serie A har det vært, hvor de ligger på en fjerdeplass nå med to runder igjen å spille. Men i likhet med Fiorentina har også de prestert bedre i cupspillet, og Inter har faktisk tatt seg hele veien til finalen i Champions League. Semifinalene mot erkerival Milan ble to knalltøffe italienske oppgjør, men Inter vant begge kampene med 3-0 sammenlagt, og skal spille finale mot Manchester City om noen uker. Her i Coppa Italia har de hatt en klart tøffere vei enn det Fiorentina hadde, hvor de slo ut Parma først, før de måtte ta seg av Atalanta og Juventus for å komme seg hit.

På nøytral bane kan denne bli jevn, men fordelen ligger nok hos Inter som har det beste mannskapet. UB.

4. Elche – Sevilla
Elche har utrolig nok begynt å spille bedre fotball etter at nedrykket var et faktum. For de fire siste kampene har faktisk vært ganske så gode de, hvor de først slo Rayo Vallecano 4-0 hjemme, før de tapte knepent 1-2 borte mot Almeria. Så var det dags for en enda mer imponerende hjemmeseier over Atletico Madrid (1-0), før de sist forpurret hverdagen til nedrykkstruede Getafe med 1-1 på bortebane. Dermed retter de opp inntrykket litt etter en fæl sesong som uansett ender med et klart nedrykk der de ligger nederst med sine 20 poeng. Klink svakest også på hjemmebane med 13 poeng på 17 kamper.

0-0 hjemme mot Betis sist for Sevilla, som etterhvert har levert meget solid jo lengre sesongen har gått. De startet helt elendig, og lå faktisk nede i nedrykksstriden en periode. Men så sparket de treneren og hentet inn Jose Luis Mendilibar. Etter det har alt gått så mye bedre, og Sevilla ser nå meget bra ut med 5-1-1 på de sju siste. De har kommet seg godt oppover på tabellen til en 9.plass med 48 poeng, og selv om de kanskje ikke klarer å kvalifisere seg for E-cup via serien trenger ikke det å ha noe å si. For Sevilla leverer sakene bra også i Europa League de, og etter at de gnudde hjem seieren etter ekstraomganger mot Juventus i semifinalen der sist (3-2 sammenlagt) skal de atter en gang spille finale der mot Roma. Med 22 poeng på 17 kamper har de forbedret bortestatistikken sin kraftig i siste halvdel av sesongen.

Elche har plutselig begynt å levere, og dermed må vi ta de litt på alvor. Men også Sevilla har levert bedre og bedre, og vi ender opp med UB.

5. Villarreal – Cadiz
Villarreal har funnet formen for alvor nå, og etterhvert som E-cupplassen har blitt mer og mer sikker har også resultatene blitt bedre og bedre. 2-1 borte over Girona sist etterfulgte storseieren 5-1 hjemme over Athletic Bilbao nest sist. Med 4-1-0 siste fem er formen blant de beste i La Liga, og med 60 poeng er femteplassen etterhvert ganske sikker hvor de har åtte poeng opp til Real Sociedad på fjerde og fire poeng ned til Betis på sjette.

Et annet lag som tok en uhyre viktig seier sist var Cadiz. De har vært dypt inne i bunnstriden lenge nå, og 2-0 hjemme over bunnrivalen Valladolid sist ga et skikkelig løft og tre kjærkomne poeng. Nå er de fortsatt nede på 16.plass med 38 poeng, men nå har de iallfall fått en liten luke på tre poeng ned til streken. 2-1-4 siste sju skremmer ingen, men av de tre kampene de har igjen er nok denne den de minst sannsynlig kan vinne. Kun ti scoringer og 14 poeng på 17 bortekamper denne sesongen.

Villarreal har kanskje ikke det helt store å spille for, men de kan jo fortsatt klare CL. Cadiz på bortebane skal ikke by på de store problemene. H.

6. Real Betis – Getafe
Betis klarte å holde nullen til målløse 0-0 borte mot Sevilla i byderbyet sist, og står nå med 2-2-1 på de fem siste. Med 56 poeng er nok også E-cupplassen sikret, og da får Betis være godt fornøyde med sesongen. En 6.plass er greit nok det, og med fire poeng opp til Villarreal kan de jo knipe femteplassen også med full klaff. Med 31 poeng på 17 hjemmekamper bruker de å levere ganske bra på eget gress.

Getafe rotet bort en gyllen mulighet til å få litt spillerom sist når de kun klarte uavgjort 1-1 hjemme mot Elche. Det var en stor skuffelse, etter at de slo Celta Vigo 1-0 i deres nest siste hjemmekamp. Langt ifra like «gode» her på bortebane, hvor tapet 0-1 for Real Madrid nest sist var deres fjerde strake på fremmed gress. Med 35 poeng er de nå under streken, hvor de har tre poeng opp til Valladolid på 38. Skikkelig fæle på bortebane hvor de kun har scoret 12 mål og har elleve poeng på 17 kamper.

Nå ser det tøft ut for Getafe. Betis blir klare favoritter for oss. H.

7. Espanyol – Atletico Madrid
«Men Espanyol var ikke død». Akkurat det tenkte nok mange når Espanyol kjempet seg til en seier 2-1 på bortebane over Rayo Vallecano sist. For den var enormt tiltrengt, og gjør at Espanyol nå er fire poeng unna trygg grunn igjen. Det går mot en jevn avslutning i La Liga, for etter Elche som for lengst er ferdig er det meget tight oppover på tabellen. Espanyol er nå nest sist med 34 poeng, mens også Getafe er under streken med 35. 2-1-3 siste seks nå for Espanyol som prøver så godt de kan, så får man se om det holder hele veien inn. Dessverre er de svake her hjemme med kun 17 poeng på like mange kamper.

Og her møter de også et Atletico Madrid som har motivasjon også de. For etter at Real Madrid tapte mens Atletico selv slo Osasuna kontrollert 3-0 tok de atter en gang tilbake andreplassen på tabellen med 72 poeng, som de nå har med poenget ned til Real Madrid med sine 71. Formen er så bra som det kan få blitt nesten med 4-0-1 siste fem, men de tapte meget overraskende 0-1 mot Elche i sin siste bortekamp. 33 poeng på 17 bortekamper kan tyde på at det kun var et arbeidsuhell.

Sorry Espanyol. men dere taper denne mot et motivert Atletico. B.

8. Mallorca – Valencia
Mallorca med 44 poeng og en 12.plass har egentlig ikke det store å spille for lengre. For selv om de har seks poeng opp til E-cup skal det godt gjøres å hente inn det med tre runder igjen når det ligger fire andre lag mellom de og Bilbao på sjuende. Dermed blir det litt laber motivasjon, noe man klart så sist borte mot Almeria hvor de fullt fortjent tapte 0-3. 1-1-3 nå siste fem er ikke bra nok, men det er her hjemme de først tar poengene når de kommer. 2-3-0 her hjemme siste fem, og ganske fine 29 poeng totalt på 17 kamper.

Men nå har ikke de motivasjon lenger, mens Valencia som de her møter har masse av akkurat det. Det så man både sist og nest sist, nå Valencia tok frem kjempermentaliteten og slo både Celta Vigo 2-1 borte og Real Madrid 1-0 hjemme. Det kan ha vært nok til at de redder plassen, og etter 4-1-1 siste seks har de for alvor stått opp fra de døde. Nå er de plutselig oppe på en 13.plass med 40 poeng, og med fem poeng ned til streken og tre kamper igjen ser det merkbart lysere ut for Edinson Cavani & Co. Skuffende på bortebane denne sesongen med 12 poeng på 17 kamper, men akkurat for øyeblikket spiller de bra fotball.

Valencia har motivasjonen, og dermed setter vi de som favoritter her mot et ferdigspilt hjemmelag. Men, helt sikre er vi så absolutt ikke, og dermed dobler vi opp med UB.

9. Osasuna – Athletic Bilbao
Tre tap på de fire siste nå for Osasuna som fortsatt har en del å spille om. Fra en 10.plass har de fortsatt ikke mer enn tre poeng opp til dagens motstander Athletic Bilbao på 7.plassen som gir E-cup, og selv om raden ikke er så fin med 0-1-3 siste fire har de møtt både Real Sociedad, Barcelona og Atletico Madrid. Dermed er de noe unnskyldt. Her på hjemmebane er de klart godkjent med 28 poeng på 17 kamper.

Athletic Bilbao har fortsatt sjuendeplassen med 50 poeng, men det kommer en skokk med lag jagende like bak i kampen om den siste E-cupplassen. Girona har 49, Sevilla har 48, Osasuna 47, mens også Rayo Vallecano på 46 fortsatt har muligheten med tre kamper igjen. Viktig seier 2-1 hjemme over Celta Vigo sist, etter at de ikke hadde vunnet på de fire foregående. 4-1-3 siste åtte er likevel ikke så ille alt i alt. Klart godkjente på bortebane i år hvor de har hentet 23 poeng på 17 kamper.

En av de tøffeste kampene på kupongen. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Real Madrid – Rayo Vallecano
Meget skuffende tap 0-1 borte mot Valencia sist for Real Madrid, som med det igjen mistet sølvplassen sin til Atletico Madrid som nå ligger poenget foran. Med tre kamper igjen har Real Madrid 71 poeng på tredje, mens byrivalen har 72 på andreplass. Kanskje satt skuffelsen etter tapet for Manchester City i CL-semien fortsatt i, i tillegg til at Valencia kjemper for å unngå nedrykk. Her venter nok en noe enklere kamp på papiret, og Real Madrid har tross alt levert ganske så bra her hjemme på Santiago Bernabeu med 40 poeng på 17 kamper.

Rayo Vallecano har mistet mye av formen nå i det siste, og tapet 1-2 hjemme for Espanyol sist var typisk for et lag som ikke har sånn all verdens å spille om. Fra sin 11.plass med 46 poeng har de nå fire poeng opp til Bilbao på 7.plass, men noe stort bortelag har de vel aldri vært. Ei heller i år, hvor de står med 17 poeng og 16-26 i målforskjell på 17 kamper.

Real Madrid må nesten slå tilbake her etter noen slappe prestasjoner i det siste. H.

11. Djurgården – Häcken
Djurgården med hjemmeseier sist når de slo Mjällby 2-0. Nest sist her på hjemmebane var det Kalmar som kom til kort når Djurgården vant 3-1. Men de har likevel slitt merkbart i starten her, hvor 4-1-4 på de ni første kun gir 13 poeng og en 7.plass. Men det er borte de har slitt voldsomt med kun ett poeng på fem kamper, mens her hjemme har de hentet 12 av sine 13 poeng etter fire strake hjemmeseire.

Häcken er regjerende mestere. Og sist ble de det første laget denne sesongen til å ta poeng fra Malmö FF når lagene spilte 3-3. Ganske så fin form nå med 4-1-1 siste seks, og med 19 poeng er de nummer tre på tabellen seks poeng bak Malmö FF i tet. Sju poeng etter fire bortekamper enn så lenge.

Häcken vant serien i fjor, men Djurgården har full pott etter fire hjemmekamper. Vi må dekke helt opp med HUB.

12. Degerfors – Hammarby
Laber innledning for Degerfors selv om de slo til med 2-1 hjemme over AIK sist. 3-0-6 er ingen særlig lystig rad, og ni poeng holder ikke til mer enn en 12.plass på tabellen. Særlig bakover har det vært helt krise, hvor de har sluppet inn hele 24 baklengs. Her hjemme er det likevel mye bedre, hvor de har tatt ni poeng på fem kamper.

Hammarby tok bronsen i fjor, men det kan nok bli vrient å gjenta det i år. For spillet sitter ikke helt enda, og hammarby er helt nede på en 10.plass med kun elleve poeng på ni kamper. Det kan fort bli en mellomsesong for de grønne og hvite her om de ikke øker poengfangsten sin kjapt. Kun 1-1 borte mot IFK Göteborg sist, og alle deres tre seire hittil har kommet på hjemmebane. Borte er det mye verre med svake 0-1-4.

Degerfors vakler meget i forsvar, men Hammarby har ikke akkurat vært noe trussel på bortebane så langt denne sesongen. Tøff kamp, og vi gambler litt med U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Brighton – Manchester City UB

2. Manchester United – Chelsea H

3. Fiorentina – Inter UB

4. Elche – Sevilla UB

5. Villarreal – Cadiz H

6. Real Betis – Getafe H

7. Espanyol – Atletico Madrid B

8. Mallorca – Valencia UB

9. Osasuna – Athletic Bilbao HU

10. Real Madrid – Rayo Vallecano H

11. Djurgården – Häcken HUB

12. Degerfors – Hammarby U

Sportspills 432-rekker:
1. Brighton – Manchester City UB

2. Manchester United – Chelsea H

3. Fiorentina – Inter UB

4. Elche – Sevilla UB

5. Villarreal – Cadiz H

6. Real Betis – Getafe H

7. Espanyol – Atletico Madrid B

8. Mallorca – Valencia UB

9. Osasuna – Athletic Bilbao HUB

10. Real Madrid – Rayo Vallecano H

11. Djurgården – Häcken HUB

12. Degerfors – Hammarby HUB

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments