tirsdag, mai 30, 2023
HjemNyheterSportMå bryte «Cristiano Ronaldo-regelen» for å signere Neymar

Må bryte «Cristiano Ronaldo-regelen» for å signere Neymar

En av de mest dramatiske nyhetene for Manchester United fans den siste tiden ved siden av muligheten for at Glazer-familien likevel ikke selger klubber er stadige artikler om at den brasilianske superstjernen Neymar er på vei til Old Trafford.

Erik ten Hag har nektet å avvise spekulasjoner som knytter United til en for Neymar. Paris Saint-Germain-vingen skal ha blitt gjort tilgjengelig i sommer, og Manchester United sies å være en av flere klubber som er kontaktet av hans representanter for en mulig overgang.

Les: Spilleropprør hvis Luciano Spalletti får sparken etter historisk seriegull

Ten Hag svarte kort da han ble spurt om ryktene som sirkulerte i Frankrike foran Uniteds nest siste Premier League-kamp mot Chelsea torsdag kveld.

«Når vi har nyheter vil vi fortelle deg,» smilte nederlenderen, som ga et lignende svar på alle overgangsspørsmål.

Neymar kostet PSG en verdensrekord på 222 millioner euro da han flyttet til den franske klubben fra Barcelona i 2017. En rekke store navn, inkludert Lionel Messi og Kylian Mbappe, står imidlertid overfor usikker fremtid i den franske hovedstaden ettersom klubbens Qatar-eiere skal bygge seg opp på nytt.

Les: Manchester United går etter tidenes dyreste

Manchester Uniteds Ronaldo-regel
Ifølge Planet Football har Neymar en ukelønn på rundt 957 000 pund, (omtrent 13 millioner kroner) noe som er litt mindre enn lagkameratene Mbappe og Messi.

Gitt at det er usannsynlig at Neymar ville godta en enorm justering av lønnen sin, skulle den brasilianske landslagsspilleren signere for United, må klubben bryte en policy angående spillerkontrakter.

«Ronaldo-regelen» er et begrep som brukes for å beskrive en overgangspolitikk som angivelig ble vedtatt i United tidlig i 2023, for å sikre at ingen spillere ble betalt betydelig mer enn lagkameratene. The Mail hevdet at spillernes lønn ville være begrenset til 250 000 euro i uken, noe som tilsvarer rundt 135 millioner kroner i året. (ikke spesielt dårlig)

Spillere på avtaler verdt over dette tallet, som David De Gea, vil bli tilbudt nye vilkår for å bringe dem ned til toppnivået.

Politikken har faktisk blitt kalt «Ronaldo-regelen» gitt Cristiano Ronaldo hadde 385 000 pund i uken under sin skjebnesvangre andre periode i klubben.

Regelen ble implementert for å begrense overforbruk og sikre god stemning i garderoben, tviler på at det blir spesielt godt mottatt hvis Neymar kommer til Old Trafford og tjener fire ganger mer enn de andre som får best betalt.

Les: Er det virkelig Haaland som fikser Oasis comeback?

Les hele saken
Author: Michael Breines Oredam

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments