tirsdag, mai 30, 2023
HjemNyheterHaaland-scoring annullert i drama – raste mot dommerne

Haaland-scoring annullert i drama – raste mot dommerne

Haaland-scoring annullert i drama – raste mot dommerne


BRIGHTON – MANCHESTER CITY 1-1:

Erling Braut Haaland måtte gå målløs av banen mot Brighton, til tross for en rekke store sjanser. Nordmannen fikk også en scoring annullert av VAR etter trøyeholding, noe som fikk Pep Guardiola og Manchester Citys trenerteam til å se rødt. Flere av dem stormet dommeren, til ingen nytte.

I stedet må den norske superspissen nøye seg med å ha blitt satt i skyggen av 19 år gamle Julio Enciso. Han stod for en drømmescoring med et knallhardt skudd i krysset fra rundt 25 meter.

Likevel kan Haaland si seg fornøyd med å ha tangert nok en Premier League-rekord. Med målgivende mot Brighton har nordmannen 44 målpoeng totalt denne sesongen. Det er ny rekord, som han deler med legenden Thierry Henry.

Soccer Football - Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City - The American Express Community Stadium, Brighton, Britain - May 24, 2023 Manchester City manager Pep Guardiola reacts to referee Simon Hooper Action Images via Reuters/Paul Childs EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

RASTE: Guardiola så rødt etter VAR-annullering. Foto: PAUL CHILDS

Hylles for assist

Haaland hadde sine muligheter tidlig i kampen. Den første sjansen kom da han stanget ballen mot mål fra bakre stolpe. Denne gangen traff ikke nordmannen mål.

Noen minutter senere burde nok Premier Leagues toppscorer satt inn 1-0 for City. Han ble servert av Phil Foden og var alene med keeper Steele. Det var imidlertid sistnevnte som kom seirende ut av duellen etter en imponerende beinparade.

Ikke lenge etter skulle Haaland igjen havne alene med keeper. Denne gangen slapp han ballen til rekkekamerat Foden, som enkelt satte inn 1-0 for City. Viaplays kommentatorer lot seg imponere over rausheten til Haaland, som hadde gode muligheter til å score sitt 37. Premier League-mål for sesongen.

– Han er toppscoreren som tenker på alle rundt seg! sa en tydelig imponert Kasper Wikestad.

Sky Sports-ekspert Alan Smith valgte også å rose jærbuen etter scoringen.

– Det er det som er så bra med Haaland. Han løfter blikket og evaluerer situasjonen, sa Smith.

Manchester City's Phil Foden, left, celebrates with teammates after scoring his sides first goal during the English Premier League soccer match between Brighton and Hove Albion and Manchester City at the AMEX stadium in Brighton, England, Wednesday, May 24, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

MÅLGIVENDE: Erling Braut Haaland assisterte Phil Foden. Foto: Kirsty Wigglesworth

Stortalent med drømmemål

Det så ut til at Brighton skulle slå tilbake da Mitoma brystet ballen i City-nettet. Det viste seg at ballen traff armen hans, og dommer valgte å annullere scoringen etter en kjapp VAR-sjekk.

Senere skulle hjemmefansen juble, og med god grunn. 19 år gamle Julio Enciso banket til fra rundt 25 meter, og traff perfekt i krysset. Dermed stod det 1-1 etter et ekte drømmemål fra Brighton-talentet.

– Fantastisk! Selvtilliten og ferdighetene til talentene i blått og hvitt er fantastisk å se, kommenterte Smith.

Også tidligere Manchester United-spiller Gary Neville måtte beundre Brighton, som skapte en rekke sjanser mot City.

– Brighton er en nydelig ting, skrev Neville på Twitter.

Haaland og City hadde sine sjanser, og 23-åringen var ganske nære på i et akrobatisk forsøk. Ballen havnet over mål, etter hans tredje store sjanse.

Brighton var også nære på å ta ledelsen. Spesielt et knallhardt skudd utenfor sekstenmeteren fra Pervis Estupiñan fikk publikum til å måpe. Ballen føk noen få centimeter utenfor.

Så skulle Haaland endelig få ballen i nettet i en kamp som bølget noe voldsomt. Nordmannen stod alene og headet inn 2-1 for City. Men VAR-dommerne så noe de ikke likte i feltet, der det viste seg at superspissen holdt Brightons Levi Colwill i trøya. Citys trenerteam var mildt sagt ikke fornøyde, og gikk gjentatte ganger bort til dommerne for å si sin mening.

Det ble bare nesten for en gangs skyld for Haaland. City, som allerede er seriemestere, måtte gå av banen med ett poeng. Brighton har på sin side sikret europaspill neste sesong.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments