tirsdag, mai 30, 2023
HjemNyheterSportGuardiola illsint da Haaland tangerte ny rekord

Guardiola illsint da Haaland tangerte ny rekord


Erling Braut Haaland har notert seg for rekord etter rekord til nå denne sesongen. Onsdag tangerte rekorden for antall målpoeng i en Premier League-sesong, i perioden hvor Premier League har bestått av 20 lag (siden 1995/96-sesongen).
Etter at han selv hadde bommet på en heading og ikke fikk av gårde en god avslutning alene med Brighton-keeper Jason Steele tidlig i den første omgangen, valgte han pasningen da han på ny ble spilt fri i bakrom.
Haaland fant Phil Foden og med Steele ute på halvdistanse, sendte Foden City i ledelsen.
Det var Haalands 44. målpoeng i Premier League denne sesongen, fordelt på 36 mål og åtte målgivende pasninger.
Det er kun Thierry Henry (2002/03) som har gjort det samme i en Premier League-sesong med 20 lag. Ifølge The Analyst har både Andy Cole (1993/94) og Alan Shearer (1994/95) notert seg for 47 målpoeng i løpet av sesong, men begge i sesonger med 22 lag i Premier League.
Brightons Julio Enciso utlignet med en vanvittig langskudd før pause. Det ble også kampens siste tellende mål.
Haaland trodde nemlig han hadde sendt City i ledelsen da han løp seg fri inne i boksen og headet ballen i mål drøyt ti minutter før slutt. Etter en VAR-sjekk ble imidlertid målet annullert etter at Haaland dro i drakten til Brighton-forsvarer Levi Colwill.
Nede på sidelinjen raste City-manager Pep Guardiola mot avgjørelsen, tilsynelatende fordi City-benken mente at det var Colwill som først tok tak i Haaland.
Guardiola fikk imidlertid ikke gehør, annet enn at han snakket på seg et gult kort.
For City ble det dermed deres første poengtap etter tolv strake seirer i Premier League, men seriegullet sikret de seg allerede i helgen. Brighton er på sin side sikret en sjetteplass. Premier League avsluttes søndag.

Les mer

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments