tirsdag, mai 30, 2023
HjemNyheterTil det som vokser

Til det som vokser

Til det som vokser


Leagus, det vil si gitaristen Kristian Svalestad Olstad og pianisten Herborg Rundberg, har jeg hatt gleden av å følge siden 2016. Om det har vært Leagus eller blant annet sammen med Sverre Gjørvads band, så har de fortalt oss om en ustoppelig musikalsk nysgjerrighet og vilje og evne til å gå egne veier.

Med «Flora Aellin», et bestillingsverk for Nordnorsk Jazzensemble, har duoen med sterke samiske røtter tatt sine mest ambisiøse steg så langt og de lykkes veldig med å skape noe unikt også for en større besetning.

Musikken er strengt komponert, men med store åpninger for (fri) improvisasjon, minimalistiske salmeliknende partier/låter til mer rocka partier som det groover heftig av.

Frode Larsen og Elina Waage Mikalsen har skrevet noen tekster, enten på norsk eller samisk, som de synger sjøl på et fint og fascinerende vis. Nordnorsk Jazzensemble består av trommeslagerne Christer Jørgensen og Arnfinn Bergrabb, bassisten Marianne Halmrast og saksofonistene Ola Asdahl Rokkones, Sondre A. Kleven og Fred Glesnes og til sammen skaper de landskap de er ganske så aleine om.

En ode eller hyllest til busker og trær, tang og tare, mark og mose – mye av det som sørger for at det gror rundt oss har «Flora Eallin» blitt. Det er det Leagus og Nordnorsk Jazzensemble gir oss. Eller bare strålende og original musikk. Det funker som begge deler.

Leagus – «Flora Eallin» – Is It Jazz? Records/Border Music

Les også: Om Tor Hammerø

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments