fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterMats Årjes ble tiltalt for seksuell trakassering. Nå er han tilbake i...

Mats Årjes ble tiltalt for seksuell trakassering. Nå er han tilbake i toppjobben i FIS

Mats Årjes ble tiltalt for seksuell trakassering. Nå er han tilbake i toppjobben i FIS


Årjes har i flere år hatt flere tunge verv i idrettsverden, men da han i november ble tiltalt for seksuell trakassering tok han en timeout. Nå forteller han til Expressen at han er tilbake i toppjobben i Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS).

Jobben det er snakk om er rollen som Sveriges representant i FIS Council, som er FIS sitt øverste styre. De som sitter i dette styret tar de viktigste beslutningene om fremtiden til skiidrettene.

Onsdag har FIS Council vårmøte, og dagen etter finner årets FIS-kongress sted. Her vil Årjes være til stede.

Les også: Haaland bannet på TV: United-supportere vil ha nordmannen utestengt

Ble frifunnet

Årjes tok en timeout fra FIS Council-rollen da han i november ble tiltalt for seksuell trakassering. Han valgte samtidig å gå av som formann i den svenske olympiske komité.

190624 Mats Årjes, President, Swedish Olympic Committee,  and Thomas Bach, IOC president, during the election of the host city for the Olympic Winter Games 2026 at the 134th IOC Session on June 24, 2019 in Lausanne.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87973

TOPPVERV: Mats Årjes sammen med IOC-president Thomas Bach i Lausanne i 2019. Foto: Joel Marklund (Bildbyrån)

I tiltalen sto det at han hadde krenket en kvinne ved å legge hånden på låret hennes. Det sto også at han hadde uttalt seg på en seksuell måte.

Svensken har hele tiden erklært seg uskyldig, og i starten av mars ble han frifunnet på alle punkter i dommen etter en rettssak i Falu tingrett.

– I forbindelse med dommen – fra en enstemmig tingrett – så opphørte den frivillige suspensjonen jeg gjorde av meg selv, sier Årjes til Expressen.

Han forteller videre at han ikke er tilbake i toppjobben i den svenske olympiske komité.

Les også: Real Madrid-stjernen raste etter rasismeskandale: – Det er helt forferdelig

Fikk støtte av Norge

I 2021 stilte Årjes til presidentvalg i FIS, og Norge valgte å støtte svenskens kandidatur. Han var på det tidspunktet visepresident i FIS.

Daværende president i Norges Skiforbund, Erik Røste, fortalte at de stemte på svensken fordi han hadde fokus på mye av det samme som de er opptatt av, og at han i flere år hadde vist den handlekraften, kunnskapen og forståelsen som skulle til for å utvikle FIS i den retningen de ønsket.

Det gikk imidlertid ikke Årjes vei. Til slutt var det den svensk-britiske milliardæren Johan Eliasch som ble ny president i FIS.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments