torsdag, juni 1, 2023
HjemNyheterGeraint Thomas overtok ledertrøya i Giro d'Italia – Leknessund tapte to og...

Geraint Thomas overtok ledertrøya i Giro d’Italia – Leknessund tapte to og et halvt minutt

Geraint Thomas overtok ledertrøya i Giro d’Italia – Leknessund tapte to og et halvt minutt


De to kom alene til mål etter en tøff avslutning av den 16. etappen.

Andreas Leknessund hang lenge med i gruppa med sammenlagtfavorittene, men var blant dem som tapte en del mot slutten. Han kom inn vel to og et halvt minutt bak vinneren.

Primoz Roglic tapte et halvminutt til Thomas og Almeida på de aller siste kilometerne.

Bruno Armirail i den rosa ledertrøya fikk det veldig tungt en mil før mål og tapte voldsomt til de andre i sammenlagtkampen. Han tapte 30 sekunder på bare en kilometer og flere minutter til sammen.

Åtte og en halv kilometer fra mål måtte også Leknessund slippe de sterkeste rytterne, kort etter at de siste utbryterne var innhentet. Almeida og hans lagkamerater i UAE-laget kjørte veldig i front opp den bratte stigningen mot mål i Monte Bondone.

Snaut seks kilometer fra toppen rykket Almeida alene fra tetgruppa i håp om å ta de nødvendige sekundene på Thomas og Roglic i kampen om ledertrøya, men ikke lenge etter fikk han selskap av briten. Roglic maktet ikke å følge, og tetduoen kom alene til mål.

Leknessund fikk en brutal start på tirsdagens etappe. En tidlig splitt i feltet skapte en minikrise og satte laget hans på prøve. Leknessund satt i gruppe to og måtte raskt sende sine hjelperyttere i DSM-laget fram for å tette luka. Det ble en stri jobb med den høye farten i front.

Med rundt 172 kilometer igjen til mål på den 203 kilometer lange etappen var den tidlige minkrisen avverget. Leknessund var tilbake i hovedfeltet og kunne puste lettet ut.

Kraftanstrengelsen hadde imidlertid kostet. TV-bildene viste at lagkameratene Marius Mayrhofer og Jonas Iversby Hvideberg slet tungt med å henge med hovedfeltet etter å ha gjort en voldsom jobb for Leknessund.

– Det er en seig start for DSM-gutta. De måtte fram og jobbe med en gang ettersom Leknessund ble kjørt av, sa Eurosport-kommentator Theis Magelssen.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments