tirsdag, mai 30, 2023
HjemNyheterFlertall på Stortinget enige om energidrikk-forbud

Flertall på Stortinget enige om energidrikk-forbud

Flertall på Stortinget enige om energidrikk-forbud


Ifølge TV 2 er det et flertall bestående av Ap, Sp , Sv og Rødt. Det opplyser Frps Bård Hoksrud til kanalen.

– De fleste butikkene har satt sine egne aldersgrenser. Det mener jeg har vært en god ordning, men vi har en regjering og partier her på huset som er opptatt av å regulere og innføre forbud, sier Hoksrud.

Les også: Total skivebom å sidestille sjokolademelk og energidrikk

– De som er under 16 år får tak i energidrikk uansett, sier han og mener informasjon til barn og unge hadde vært veien å gå, opplyser han videre til kanalen.

Rødt mener det var naturlig for dem å støtte forslaget.

– Vi mener det er viktig at staten legger til rette for at barn og unge får en bedre helse. Energidrikk går utover helsa til barn, spesielt for dem under 16 år. Derfor tenker vi at det er politikernes ansvar å begrense tilgangen, sier Rødts stortingsrepresentant Seher Aydar, til kanalen.

Det er foreløpig ikke kjent når forbudet blir innført. Det vil være opp til regjeringen.

Kan få store konsekvenser for helsen

I begynnelsen av mai opplyste direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, til Nettavisen at en boks energidrikk kan gi store konsekvenser for helsen.

– Det høye koffeininnholdet i energidrikker gjør at én boks på 0,5 liter er nok til å gi både søvnforstyrrelser og effekter på hjerte-, kar- og sentralnervesystemet hos ungdom, opplyste hun.

Hun viste også til at barn har lavere tålegrense for koffein fordi de har lav kroppsvekt.

– De risikerer dermed søvnforstyrrelser og andre negative helseeffekter ved svært lavt inntak. I tillegg er det avhengighetsskapende.

Tidligere tirsdag ble det også flertall på Stortinget om et forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn og unge under 18 år.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments