fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterEnighet i lønnsoppgjøret til sykepleierne: – Strukket oss langt

Enighet i lønnsoppgjøret til sykepleierne: – Strukket oss langt

Enighet i lønnsoppgjøret til sykepleierne: – Strukket oss langt


Norsk Sykepleierforbund (NSF) og Spekter har kommet til enighet i lønnsoppgjøret i helseforetakene og sykehus med driftsavtaler.

Oppgjøret har en ramme og en innretning som bidro til løsning mellom partene. Etter oppgjøret vil alle NSFs medlemmer ved sykehusene få minst 5 prosent økning i grunnlønnen.

– Spekter er fornøyd med å ha kommet til enighet med Norsk Sykepleierforbund i lønnsoppgjøret for sykehusene, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en pressmelding tirsdag kveld.

– Vi har strukket oss langt for å komme fram til en løsning for å unngå streik og konflikt, men har fått gjennomslag for en profil og innretning på lønnstilleggene som er viktig for arbeidsgivers behov for best mulig drift i sykehusene, sier Bratten.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) melder også om nyheten på sine nettsider.

– Dette oppgjøret møter langt på vei de forventingene vi hadde på forhånd, sier NSFs forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen. – Selv om vi ikke fikk gjennomslag for alle våre krav gjorde helheten at vi valgte å akseptere.

Mange får imidlertid mer som følge av minstelønnsøkning. Når det gjelder ramma for oppgjøret, er den på nivå med det som er avtalt i de andre lønnsoppgjørene til nå. Det er elementer i enighetsprotokollen som gjør at fasiten på den endelige rammen først kommer til neste år, sier Larsen.

Tidligere forpliktelse var 2024, men vil nå tre i kraft fra 1. oktober i år.

Les også: Henrik vet ikke lenger om han vil bli sykepleier: – Det er ikke sunt

Sykepleiere med minst ti års erfaring skal fra 1. mai tjene minimum 565.000 kroner. Spesialsykepleiere/jordmødre med minst ti års erfaring vil tjene minimum 650.000 kroner fra 1. oktober.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments