torsdag, juni 1, 2023
HjemNyheterI mine øyne ødelegger ikke Kygo denne sangen, men jeg foretrekker originalen

I mine øyne ødelegger ikke Kygo denne sangen, men jeg foretrekker originalen

I mine øyne ødelegger ikke Kygo denne sangen, men jeg foretrekker originalen


Han måtte ikke akkurat se seg sjøl i speilet den gang, Michael Jackson – hvem er verdens største popartist? Han må jo ha visst hvilken juvel han satt på, da han skulle gi ut «Thriller».

Albumet inneholder noen av pophistorias aller fineste sanger – «Billie Jean», «Beat It», «Human Nature», «Thriller», «Wanna Be Startin’ Something».

Men hvilken låt valgte han og produsent Quincy Jones som første singel? «The Girl Is Mine», en søtladen, men – for all del – veldig fin liten popsang.

Sangen framføres som en duett. Men trengte Michael Jackson anno 1982 virkelig Paul McCartney – en eks-Beatle – for å presentere pophistoriens mestselgende album?

Les også: Arild Rønsen

I ettertid er det lett å se at Paul McCartney på ingen måte var vesentlig for «Thrillers» unike suksess. Men kanskje skjønte ikke herrene Jackson & Jones hvilken rakett de var i ferd med å avfyre?

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Vennskapet mellom Paul McCartney og Michael Jackson førte etter hvert til at Jackson kjøpte McCartneys låtkatalog! Det er ordna opp i, så vidt jeg veit. Men året etter innspillinga av «Thriller» var Paul McCartney i gang med «Pipes Of Piece» – oppfølgeren til «Tug Of War», der han synger «Ebony And Ivory» i duett med Stevie Wonder.

Les også: Durek Verrett slår alle rekorder som sjef i boyband

Nå var det tid for å yte gjengjeld. På «Pipes Of Piece» synger de sammen på «The Man», men hitlåta ble «Say Say Say». I oktober 1983 ble den utgitt som førstesingel på «Pipes Of Piece». Dette foregikk faktisk i MTVs gullalder.

Nå har Kygo fått tillatelse – får vi håpe! – til å remikse «Say Say Say». Han har tidligere gjort stor suksess i samme øvelse med Whitney Houston («Higher Love»).

Låter det fint? Tilfører Kygo denne låta noen verdens ting? Dere får dømme sjøl.

Les også: Liker du remiksen til Kygo?

I mine øyne ødelegger ikke Kygo på noe vis denne sangen, men jeg tror jeg foretrekker originalen. Det kan ha noe med alder å gjøre. (Hva Linda McCartney har å gjøre i promo-videoen, må du spørre andre enn meg om).

Jeg er uansett glad for at partnerskapet Paul McCartney/Michael Jackson får nytt liv med Kygo. Hvilken fantastisk låt som kunne rulle og gå i russebussene!

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments