torsdag, juni 1, 2023
HjemNyheterBekrefter: Det skredrammede turfølget er fra Slovenia

Bekrefter: Det skredrammede turfølget er fra Slovenia

Bekrefter: Det skredrammede turfølget er fra Slovenia


Siste: Politiet bekrefter overfor VG at det har gått to nye skred på Nordreisa.

– Det er ikke melding om at personer eller bebyggelse er tatt, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

Personen som omkom på Storslett var i et utenlandsk turfølge på seks personer. Lørdag morgen bekreftet ordfører i Nordreisa kommune Hilde Anita Nyvoll til VG at turfølget var fra Slovenia.

Totalt fire personer mistet livet fredag etter at det gikk flere skred i fylket.

Til tross for den høye snøskredfaren og flere dødsfall, skal det ikke være aktuelt for politiet å innføre ferdselsforbud.

– Jeg vurderer ikke det som aktuelt, ei heller juridisk, opplyser fungerende politimester Einar Sparboe i Troms politidistrikt til Nordlys fredag kveld.

I mars i fjor ble det besluttet å innføre et midlertidig ferdselsforbud på fjellet Kvænan på Senja etter at tre personer ble tatt av skred.

Fraråder å bevege seg i fjellet

Totalt gikk det tre skred i Troms fredag. Et i Kåfjord, et i Lyngen og et på Reinøya. Ingen personer ble tatt av skredet i Kåfjord, mens en person omkom etter skredet i Lyngen og to i skredet på Reinøya. Melding om det første skredet kom like etter klokken 15.

Dette er status for de fire skredene:

  • Lyngen: Én person er bekreftet omkommet, én hardt skadet. Totalt fem personer skal være involvert, ifølge iTromsø. De øvrige tre er ikke alvorlig skadet og er hentet ut med helikopter.
  • Reinøya: To personer er bekreftet omkommet, melder VG. Et gårdsbruk med flere bygninger er tatt av skredet. Skredet har gått ut i sjøen, melder HRS.
  • Kåfjord: Alle er gjort rede for. En låve med nærmere 100 dyr skal imidlertid være tatt.
  • Storslett: Én person skal være tatt av et skred i Nordreisa kommune. Politiet i Troms bekrefter at personen er gravd ut fra skredområdet.

Les også:

Les også: Fire døde etter flere skred i Troms

Politiet betegner alle skredhendelsene som alvorlige, og fraråder alle å bevege seg i fjellet slik forholdene er nå.

– Vi jobber nå med å få oversikt over hendelsene og vil komme tilbake med mer informasjon så snart vi vet mer, skrev politiet fredag.

– En ufattelig trist dag

På yr.no finner man en hel rekke farevarsler for snøskred, som varer ut lørdag. For store deler av Troms og Vest-Finnmark er varselet på rødt nivå og faregrad 4, som er den nest høyeste faregraden.

FARE: Du finner farevarslene på rekke og rad på yr.no. Foto: Skjermbilde yr.no

Statsforvalter i Troms og Finnmark Elisabeth Aspaker uttalte seg til Nordlys fredag kveld om det hun omtaler som en ufattelig trist dag og en verst tenkelig start på påsken.

– Denne dagen er antakelig en av de alvorligste ulykkesdagene i fylket med fire døde og mange husdyr tatt av ras. Jeg ber innstendig om at alle nå lytter til Politiet og Røde Kors som oppfordrer folk til å holde seg i ro hjemme inntil det er trygt å legge ut på tur. Vi har ingen flere å miste, sier hun til Nordlys.

Les også:

Les også: Sendte ut innkalling. Dager senere er det totalt snøkaos: – Det er jo valgfritt

Busser og ferjer innstilt i Troms på grunn av uvær og skredfare

Uværet og skredfaren går ut over deler av kollektivtrafikken i Troms også lørdag. Flere ferje- og busslinjer er innstilt.

Troms fylkestrafikk melder om endringer i flere avganger, ifølge iTromsø.

* Buss linje 150 (Tromsø – Alta) er innstilt mellom Oksfjord og Alta, siden Kvænangsfjellet er stengt.

* Buss linje 422 i Tromsø innstilles i sin helhet, siden veien over Kattfjordeidet er stengt. Vurderes åpnet klokken 14.

* Ferge linje 191 mellom Breivikeidet og Svensby er innstilt som følge av skredstengt vei ved Breivikeidet.

* Fergestrekningen Belvika-Vengsøya er innstilt på grunn av skredstengt vei på Kvaløya.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments