lørdag, april 1, 2023
HjemNyheterIsraelere og palestinere i Egypt enige om nye forsøk på å dempe...

Israelere og palestinere i Egypt enige om nye forsøk på å dempe volden

Israelere og palestinere i Egypt enige om nye forsøk på å dempe volden


Detaljene i avtalen er ennå ikke kjent, men målet skal være å roe ned voldsnivået og gemyttene.

Partene understreker blant annet behovet for å hindre handlinger som kan krenke hellige steder i Jerusalem i forbindelse med ramadan.

Samtalene i feriebyen Sharm el-Sheikh er en oppfølger til samtalene i Aqaba i Jordan i februar, som var de første i sitt slag på flere år.

Angrepsbølger

Israel forpliktet seg da til å ikke godkjenne nye bosetninger i okkuperte områder det neste halve året. Israel og palestinerne ble på det samme møtet enige om å «deeskalere på bakken og forhindre mer vold».

Samtidig fortsetter sammenstøtene mellom israelere og palestinere.

Den israelskokkuperte Vestbredden har de siste månedene opplevd nesten daglige israelske militærangrep og eskalerende vold fra jødiske bosettere, midt i en bølge av angrep fra palestinere.

100 drepte i konflikten

Fredag skjøt israelske soldater en 23 år gammel palestiner som skal ha dratt fram en kniv og nærmet seg dem. Mannen er den 100. drepte i konflikten til nå i år, ifølge AFP.

Søndag ble to israelere såret i en angrep mot en bil i byen Hawara på Vestbredden. Den palestinske angriperen ble selv såret og tatt.

I løpet av det siste året har israelske styrker foretatt tusenvis av arrestasjoner på Vestbredden og drept mer enn 200 palestinere, mens flere enn 40 israelere er drept i palestinske angrep.

Siden årsskiftet har 86 palestinere, både militante og sivile, blitt drept, blant dem flere barn.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments