lørdag, april 1, 2023
HjemNyheterHeftig veteran

Heftig veteran

Heftig veteran


For ikke lenge siden var Nguyên Lê (64) i Norge og spilte inn triomusikk med Audun Kleive og Per Mathisen. Det kommer sannsynligvis til å låte heftig og vel så det. For å korte ned ventetida til den skiva ser dagens lys, anbefales på alle slags vis en annen triokonstellasjon Nguyên Lê turnerer mye med og som forteller oss hvor allsidig og sjangersprengende han er.

Nguyên Lê var den første soloartisen Siggi Loch signerte da han han etablerte plateselskapet ACT på 90-tallet. Hele veien siden den gang har han vist oss hvilken enorm stemme han er og har i grenseland han er mer eller mindre om å befinne seg i. Den sjøllærte gitaristen med en fantastisk teknikk har tatt med seg sine vietnamesiske røtter inn i uttrykket sitt, samtidig som hans europeiske liv så avgjort også spiller ei viktig rolle. Når så amerikansk jazz og rock, ikke minst Jimi Hendrix, og musikk fra en rekke andre kontinenter ofte er krydder i musikken hans, så betyr det en musikalsk gumbo av sjelden kvalitet.

Med sin relativt nye trio med den canadiske bassisten Chris Jennings og den marokkanske perkusjonisten Rhani Krija, spiller både rytmiske og melodiske elementer fra nord-Afrika også ei viktig rolle.

Lê har skrevet all musikken, men siden han lever store deler av sitt liv i den kulturelle smeltedigelen Frankrike, så har han plukka opp impulser fra det aller meste og inkorporer det i låtene og spillet sitt på et høyst personlig vis.

Dette er jazza, det er rocka og det er verdensmusikk på svært høyt nivå. Nguyên Lê er en gitarist i ultraklassen og i Jennings og Krija har han funnet sjelsfrender som er med å løfte musikken til spennende steder. Når så Sylvain Barou på bansuri-fløyte og duduk, Miron Rafajlovic på trompet og flyygelhorn og Etienne Mbappé på elbass gjester på noen av spora, så har «Silk and Sand» blitt ei vitamininnsprøytning å møte tåkete både høytids- og hverdager med som hjelper en hel del.

Nguyên Lê Trio – «Silk and Sand» – ACT/Musikkoperatørene

Les også: Om Tor Hammerø

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments