lørdag, april 1, 2023
HjemNyheterSportArsenal samler sammen til «stort» bud på Chelsea-mål

Arsenal samler sammen til «stort» bud på Chelsea-mål

Arsenal som i skrivende akkurat tok hjem en 4 – 1 seier mot «managerløse» Crystal Palace er for hver eneste kamp som spilles et skritt nærmere seriegull.

Mikel Arteta leder London-laget trygt inn til mesterskapet, pr nå leder Arsenal med 69.poeng. Manchester City på andre har en kamp mindre spilt og 61.poeng.

Seier i Premier League og tilhørende Champions League kvalifisering gir klubben et stor økonomisk handlingsrom, et handlingsrom som manager Mikel Arteta gjennom sin suksess har stor påvirkning på.

Les: L’Equipe: Arsenals 900 millioner kroners flopp på utlån er «åpen» for å bli

Et annet lag i Premier League som gjør det bra, og bedre enn forventet er Brighton, selv etter de solgte manager Graham Potter for rekord beløp til Chelsea. – Nå er Chelsea, som har brukt nesten syv milliarder kroner de siste to vinduene interessert i å hente en spiller som er svært viktig for Brightons suksess.

Men som så mange ganger den siste tiden, kjemper Arsenal og Chelsea om de samme spillerne.

Kampen mellom de to London-rivalene nådde sitt høydepunkt i januar da Chelsea rykket inn for å stjele Ukraina-stjernen Mykhailo Mudryk rett fra Arsenals nese i en fantastisk avtale på 70 millioner euro. – Dette viste seg imidlertid å være noe av en pyrrhusseier. Mens Mudryk utvilsomt er en stor spiller, har det vært Leandro Trossard, mannen Arsenal signerte i Mudryks sted, som virkelig har imponert ettersom Gunners ser ut til å vinne sin første Premier League-tittel siden 2003. Og prisen? 24 millioner euro.

LES: Har trukket tilbudet til Antonio Conte

Chelsea hadde også Trossard i kikkerten, men da de signerte Mudryk mistet de interessen og Arsenal kunne nesten uten forstyrrelse fra konkurrenter bli enige med Brighton om en overgang.

The Gunners, så vel som Chelsea, prøvde å signere 21-åringen for 70 millioner pund i januar.

Moises Caicedo derimot, det er en helt annen historie Arsenal og Chelsea kjempet hard med å hente han, men det endte med at han valgte å forlenge sin avtale med Brighton. – Men verken Arsenal eller Chelsea har gitt opp og vil forsøke enda en gang til sommeren.

Seagulls nappet ikke i januar og Arsenal vet budet må bli høyere i sommer. Football Insider melder at Arsenal planlegger et bud på ecuadorianeren på hele 90 millioner pund, over en milliard kroner med dagens kurs.

Dette vil være en fantastisk deal for Brighton som hentet Moises Caicedo fra Independiente for bare 5 millioner euro i januar 2021. – Pr nå ligger Brighton på syvendeplass i Premier League, med slike penger inn døra ligger alt til rette for at klubben fra feriebyen kan konkurrere i topp fire.

LES OGSÅ: Liverpool og Manchester United jager keeperen Vincent Kompany oppdaget

Vi skal ikke glemme heller at den italienske midtbanespilleren Jorginho skiftet adresse i London og kom til Arsenal i januar etter å ha tilbrakt fire og en halv sesong med de blå.

Les hele saken
Author: Michael Breines Oredam

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments