tirsdag, mars 28, 2023
HjemNyheterBiden: Putin er skyldig i krigsforbrytelser

Biden: Putin er skyldig i krigsforbrytelser

Biden: Putin er skyldig i krigsforbrytelser


Den internasjonale straffedomstolen (ICC) utstedte arrestordre på Putin og landets barneombud Maria Lvova-Belova fredag.

ICC begrunner arrestordren mot de to med mistanke om ulovlig deportering av barn og ulovlig overføring av mennesker fra ukrainsk territorium til Russland. Ifølge domstolens sjefanklager Karim Khan er hundrevis av ukrainske barn hentet ut av barnehjem og tatt med til Russland, der mange siden skal være adoptert bort.

Arrestordrene på Putin og Lvova-Belova blir i stor grad sett på som symbolske ettersom Russland, i likhet med land som USA, Kina og India, ikke anerkjenner ICCs jurisdiksjon. Ukraina har heller ikke ratifisert Roma-vedtektene som domstolen bygger på.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments