torsdag, mars 23, 2023
HjemNyheterSportThe Guardian: Chelsea eier Todd Boehly kjøper likegodt en klubb til

The Guardian: Chelsea eier Todd Boehly kjøper likegodt en klubb til

Ved flere anledninger har den relativt nybakte Chelsea eieren Todd Boehly uttrykt sin beundring på hvordan noen får til å eie flere fotballklubber samtidig og få dem til å virke i «harmoni».

Todd Boehly kom inn i Chelsea som ny eier etter at Roman Abramovich måtte selge klubben som følge av Russlands invasjon av Ukrainia. Kjøpesummen på 3,2 milliarder euro er fortsatt på en sperret konto hos britiske myndigheter.

Les: Antonio Conte forklarer det var en spøk

I forbindelse med kjøpet uttrykte amerikaneren har tidligere uttrykt sin beundring for hvordan Red Bull jobber med flere klubber. «Red Bull gjør en veldig god jobb med Leipzig og Salzburg, begge spiller i Champions League».

Det blir stadig mer vanlig at store eiere overtar og kjøper opp flere fotballklubber. City Football Group er et eksempel på det, hvor samme selskap med Abu Dhabi United Group står som styreleder er eier av klubber som Manchester City, Girona, New York City og Troyes.

Kjøpet blir mulig etter at Uefa-president Aleksander Ceferin har åpnet for en regelendring etter at eierne av Paris Saint-Germain også ønsker å kjøpe Manchester United.

LES: Gigantisk tabbe å sparke Vieira

Aleksander Ceferin har i et intervju med Gary Neville på Sky Sports åpnet for at klubber med samme eier vil få delta i europeiske klubbturneringer i fremtiden. «Vi har hatt fem-seks eiere av klubber som ønsker å kjøpe en klubb til. Vi må se hva vi skal gjøre. Et alternativ er at vi lar dem spille i samme konkurranse. Jeg er ikke sikker enda.»

Skulle Boehly kjøpe Strasbourg er det sannsynlig at klubbene vil ha tett samarbeid og utveksling av spillere.

«Vi kan vise måter for våre unge superstjerner å komme seg videre til Chelsea mens de får spilletid» har Boehly sagt tidligere i samtaler om en «multiklubbmodell».

Strasbourg ligger for øyeblikket på 15. plass i Ligue 1.

Les hele saken
Author: Michael Breines Oredam

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments