tirsdag, mars 28, 2023
HjemNyheterNettavissjefer dømt til tolv års fengsel i Belarus

Nettavissjefer dømt til tolv års fengsel i Belarus

Nettavissjefer dømt til tolv års fengsel i Belarus


– Tidligere sjefredaktør Marin Zolotova og tidligere administrerende direktør Ljudmila Tsjekina er begge dømt til tolv år i fengsel, opplyser gruppen Viasna etter rettssaken, som ble holdt for lukkede dører.

– Dette er en hevn for at de fortalte sannheten, sier det belarusiske journalistforbundet om dommen.

Nettavisen som de to ledet, ble stengt etter å ha dekket de omfattende demonstrasjonene mot president Aleksandr Lukasjenko etter valget i 2020. Lukasjenko sikret seg en ny periode ved makten etter et valg som verken var fritt eller rettferdig.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments