fredag, januar 27, 2023
HjemNyheterNok et dødsfall etter masseskytingen i Monterey Park

Nok et dødsfall etter masseskytingen i Monterey Park

Nok et dødsfall etter masseskytingen i Monterey Park


Ti mennesker ble drept da en mann åpnet ild på Star Ballroom Dance Studio lørdag kveld. Ti sårede ble brakt til sykehus, og en av dem døde mandag av skadene, opplyser LAC+USC Medical Center til CNN.

– Dessverre, til tross for at vi gjorde alt vi kunne, må vi med sorg meddele at et av ofrene er død av de omfattende skadene. Vi vil uttrykke vår dyptfølte sympati overfor familiene og de nærmeste, heter det i en uttalelse fra sykehuset.

Mange mennesker var samlet i dansestudioet i Los Angeles-forstaden Monterey Park da massakren fant sted.

Ble overmannet

Gjerningsmannen brukte en halvautomatisk pistol til å utføre drapene og fortsatte deretter til et annet dansestudio i nærheten. Der ble han 20 minutter senere overmannet og avvæpnet av en ung ansatt, men greide å flykte fra stedet.

Etter en storstilt politijakt omringet politiet søndag en hvit varebil i Torrance, drøyt 40 kilometer sørvest for Monterey Park. Ifølge Los Angeles Times ble det avfyrt skudd, og en død person ble funnet i bilen. Han skal ha tatt sitt eget liv.

Ifølge politiet var det snakk om 72 år gamle Huu Can Tran, som skal ha stått bak skytingen på Star Ballroom Dance Studio.

Ukjent motiv

Politisjefen i Monterey Park, Scott Weise, bekreftet under en pressekonferanse mandag hendelsesforløpet, men understreket at etterforskningen pågår og at gjerningsmannens motiv ikke er kjent.

– Vi ønsker alle svar på spørsmål vi kanskje aldri får svar på, sa Weise.

– Vi kan få deler av svaret, men kanskje aldri hele historien, fortsatte han.

– Men selv om den mistenkte er død, betyr ikke det at etterforskningen stanser, sa Weise.

Fast gjest

Amerikanske medier har avdekket at Tran tidligere var en fast gjest i danseklubben.

Ifølge en vielsesattest Trans ekskone har vist CNN, emigrerte han fra Kina til USA. Hun ønsker selv å være anonym, men forteller at de to møtte hverandre på dansestudioet for to tiår siden. De giftet seg kort tid etter, men ekteskapet ble kortvarig. De ble skilt i 2006.

Ekskona beskriver Tran som utålmodig, men ikke voldelig. Hun forteller også at han til tider jobbet som lastebilsjåfør.

Fiendtlig

En tidligere venn av Tran forteller at han oppsøkte dansestudioet nesten hver kveld, men ofte klaget over lærerne der som han hevdet snakket stygt om ham.

– Han var fiendtlig innstilt til mange der, sier den tidligere vennen til CNN.

Ifølge Los Angeles Times bodde Tran de siste årene i et mobilt hjem i en trailerpark i Hemet, en by med rundt 90.000 innbyggere, knappe 140 kilometer øst for Los Angeles.

Ifølge avisen, som viser til politikilder, oppsøkte han nylig en politistasjon i Hemet og hevdet at familien forsøkte å forgifte ham.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments