mandag, januar 30, 2023
HjemNyheterHenrik Kristoffersen vinner i favorittbakken

Henrik Kristoffersen vinner i favorittbakken

Henrik Kristoffersen vinner i favorittbakken


WC slalåm Schladming – Østerrike

Tirsdag 24. januar

Start første omgang kl 17.45

Start andre omgang kl 20.45

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV2, TV2 Play, TV2 Sport 2(starten av andre omgang), Eurosport og Eurosport Player

Etter en spennende helg i Kitzbühel er det som vanlig rett til det berømte kveldsrennet i Schladming. Vanligvis er det kun slalåm tirsdag kveld, men i år skal det også kjøres storslalåm på onsdag.

Schladming har cirka fem tusen innbyggere og er et typisk vintersportssted. VM i alpint gikk i Schladming i 1982 og 2013, og verdenscupen har sitt stoppested her hvert år.

Kveldsrennet i Schladming – The night race – er det mest spektakulære rennet i alpinsirkuset. Det er full fest med 45000 tilskuere langs hele traseen, og det var i dette rennet publikum kastet snøball etter Henrik Kristoffersen i 2018.

Løypen ligger i fjellet Planai, og starten er på 958 meter over havet. Etter knappe 600 meters kjøring krysser de målstreken 744 meter over havet. Det gir en høydeforskjell på 214 meter.

Mestvinnende i bakken er de to gamle rivalene Hirscher og Kristoffersen med fire seiere hver. Det har også den gamle storløperen Benjamin Raisch.

Det norske laget:

Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb
Lucas Braathen, Bærums Skiklub
Atle Lie McGrath, Bærums Skiklub
Sebastian Johann Foss Solevåg, Spjelkavik IL
Timon Haugan, Oppdal alpin
Alexander Steen Olsen, Kjelsås IL

All oddsen på rennet i Schladming finner du her

Kristoffersen trives i Schladming

Henrik Kristoffersen ledet verdenscupen i slalåm før rennet i Kitzbühel med ti poeng ned til Lucas Braathen på andreplass.

I søndagens renn i Kitzbühel ble Braathen nummer tre og Kristoffersen nummer fem, og det førte til at de byttet plass i sammendraget. Nå leder Braathen med 10 poeng, og mye tyder på at det blir en like spennende kamp om slalåmkula som det var i fjor(da ble det avgjort i det siste rennet).

I tirsdagens slalåmrenn er Henrik Kristoffersen igjen den største favoritten hos Norsk Tipping. Det er nok fordi han har virket mest stabil i de siste rennene, i kombinasjon med at han har vunnet i Schladming hele fire ganger tidligere.

Den tøffeste konkurrenten blir sannsynligvis igjen Lucas Braathen, og denne gangen tar vi også med Daniel Yule fra Sveits.

Braathen har en seier og to tredjeplasser på de tre siste rennene, men både i Wengen og Kitzbühel manglet han det siste lille for å gå til topps. Han leder nå verdenscupen sammenlagt i slalåm, og ønsker selvsagt å beholde den posisjonen frem til sesongslutt.

I fjor ble han nummer 12 i Schladming og seier til Braathen i tirsdagens renn gir 3.50 i odds.

Daniel Yule er den tredje som har vunnet verdenscuprenn i slalåm i årets sesong. Sveitseren har i likhet med Braathen og Kristoffersen vunnet to renn, og han stakk av med den største sjekken i Kitzbühel sist helg.

Han lå på syvendeplass etter første omgang, men en sterk andre runde gjorde at han gikk helt til topps. Utfordringen til Yule er stabiliteten, for de to seierne er de eneste gangene han har vært på pallen.

Toppnivået er selvsagt skyhøyt, og han kommer til Schladming med selvtillit. Seier til Yule på tirsdag gir 7.50 i odds og kan være verdt et forsøk.

Vi går likevel igjen for Henrik Kristoffersen. Han fikk det ikke til å klaffe i første omgang i Kitzbühel og lå på 14. plass. Med andre omgangs nest beste tid kjørte han seg opp til femteplass totalt, og får han til to slike runder blir han tøff å slå.

Han har også en meget god statistikk i Schladming, der han har vunnet fire ganger. Det å komme til et sted man har gjort det godt tidligere skal aldri undervurderes.

Vårt tips er at Henrik Kristoffersen vinner i Schladming. Det spiller du på her til 3.10 i odds

En mellomfornøyd Henrik Kristoffersen etter søndagens slalåm i Kitzbühel. Femteplasser er ikke det mannen fra Rælingen drømmer om.

En mellomfornøyd Henrik Kristoffersen etter søndagens slalåm i Kitzbühel. Femteplasser er ikke det mannen fra Rælingen drømmer om. Foto: Lise Åserud (NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments