tirsdag, januar 31, 2023
HjemNyheterVil du selge Teslaen nå? Ekspertene kommer med klart råd

Vil du selge Teslaen nå? Ekspertene kommer med klart råd

Vil du selge Teslaen nå? Ekspertene kommer med klart råd


Tidligere i januar reduserte bilprodusenten Tesla prisen for sin Model Y med hele 120.000 kroner. Med det ble også verdien av de brukte Teslaene redusert.

Ketil Pedersen er leder for bilfinansiering i Danske Bank. Han oppfordrer norske Tesla-eiere som nå vurderer å selge bilen sin, til å vente med det.

– Hvis du kjøpte bilen din i juli i fjor, og betalte 650 000 for den, vil du få et verditap på nærmere 200.000 kroner hvis du selger den nå. I stedet for å ta tapet her og nå, kan det være ganske smart å beholde bilen i noen år, og så ta tapet over tid, sier Pedersen til Nettavisen.

– Som bank har dere vel også en egeninteresse i at folk beholder bilen, og betaler renter på lånene sine?

– Nei, den er veldig liten, siden vi er en såpass liten aktør i dette markedet. Vi finansierer biler når de kjøpes, og også når de selges, så for oss har det marginalt å si.

– Men dere har vel likevel en egeninteresse?

– Hvis en tenker på inntektene våre, så vil det være en fordel om kundene bytter biler oftere, svarer Pedersen.

A line of electric vehicles of the model Y is pictured during the start of the production at Tesla's "Gigafactory" on March 22, 2022 in Gruenheide, southeast of Berlin. - US electric car pioneer Tesla received the go-ahead for its "gigafactory" in Germany on March 4, 2022, paving the way for production to begin shortly after an approval process dogged by delays and setbacks. (Photo by Patrick Pleul / POOL / AFP)

PRISKUTT: Prisen på Teslas Model Y ble ble kuttet med 120.000 kroner i januar. Foto: PATRICK PLEUL

Les også: I dag: Skrur ned prisen 120.000 (!) kroner på storselgeren

Les også: Vurderer du å selge Teslaen din?

Tror andre vil følge etter

Pedersen sier også at tilbudet av nyere brukte elbiler foreløpig ikke er veldig bredt i Norge. Derfor mener han det blir spennende å se hvordan Teslas grep vil slå inn på prisene i bilmarkedet generelt.

– Hva tror du selv kommer til å skje i markedet, da?

– Hypotesen min er at de andre aktørene i elbilbransjen er nødt til å følge etter på ett eller annet tidspunkt. Spådommen min er at de første som gjør det, vil være de minst kjente aktørene i markedet, sier Pedersen.

Og legger til:

– For de store mastodontene, som BMW, Audi og Volkswagen tror jeg det vil gå en stund før de gjør noe. Jeg tror ikke de vil gå radikalt til verks, slik som Tesla har gjort.

Lene Drange. Portrettbilde. Kvinne med blondt hår, har en beige/brun kåpe og smiler til kameraet. Bildet tatt i forbindelse med Luksusfellen.

PROFIL: Lene Drange er økonom og programleder for TV 3-programmet Luksusfellen. Hun tror ikke det er dumt å vente litt med å selge Teslaen sin. Foto: Tor Lindseth/TV3

Les også: Slår alarm om Tesla-biler: – Kollaps

– Veldig ofte et tapsprosjekt

Lene Drange er økonom og programleder i TV 3-programmet Luksusfellen.

Hun er langt på vei enig med Ketil Pedersens tanker omkring det å selge brukte Teslaer nå.

– Generelt er det å kjøpe en bil og så selge den ett år etterpå veldig ofte et tapsprosjekt, hvis man ikke er i en annerledes situasjon, slik Tesla var for noen år siden, der man kunne selge bilen for mer enn man kjøpte den for, sier Drange til Nettavisen.

Hun råder nordmenn til å se på de ulike finansieringsløsningene de har for å finansiere bilen, og sette det opp mot hvor stort behovet for bilen er.

– Det er et godt poeng at man bør avvente Tesla-salget, og se om ting stabiliserer seg, sier Drange.

Hun mener det har skjedd flere ting i årets første måned, som den nye vektavgiften og en ny momsberegning, som påvirker markedet for de brukte elbilene.

– Men jeg ville ikke ventet i flere år. Kanskje et halvt år, sier Luksusfellen-profilen.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments