fredag, januar 27, 2023
HjemNyheterFire hattrick og noen kritikere

Fire hattrick og noen kritikere

Fire hattrick og noen kritikere


ETTER TRE KAMPER uten scoring fra Erling Braut Haaland var det noen fotballeksperter som prøvde å være litt smartere enn andre. En av dem – tidligere Bayern München- Liverpool- og Manchester City-spiller Dietmar Hamann – tok like godt rennefart til idiotiet.

Manchester City er bedre uten Erling Braut Haaland, konkluderte tyskeren.

Før hattricket mot Wolverhampton – det første i 2023 og det fjerde i sesongen – fikk han moderat støtte av Liverpool-legenden Jamie Carragher, som på faglig grunnlag mener tittelforsvarerne er et annerledes lag uten nordmannen.

Og handler ikke kritikken om manglende involveringer eller et lavt antall berøringer, så er alltid kroppsspråket noe å angripe.

La dem holde på.

Les også: Haaland-debatten: – Ikke i nærheten av Citys største problem

FORRIGE SESONG BLE Mohamed Salah (Liverpool) Son Heung-min (Tottenham) toppscorere i Premier League. De scoret 23 mål. Nå er det spilt 20 kamper og Brautens tall er 25.

I det perspektivet faller all usaklig kritikk av den norske superspissen på steingrunn.

Les også: MortenP

Om du ikke er overbevist og mener Ditmar Hamann har et poeng, følg med nå:

SIDEN PEP GUARDIOLA kom til Manchester City fra Bayern München sommeren 2016 har aldri en City-spiller scoret mer enn 21 mål gjennom en hel sesong. Før nå. De seks siste sesongene har laget hatt følgende toppscorere:

  • 2016/2017 – Sergio Agüero 20
  • 2017/2018 – Sergio Agüero 21
  • 2018/2019 – Sergio Agüero 21
  • 2019/2020 – Raheem Sterling 21
  • 2020/2021 – Ilkay Gündogan 13
  • 2021/2022 – Kevin De Bruyne 15

Erling Braut Haaland har alene scoret flere mål enn det ni av Premier League-lagene har levert så langt.

Ser du på storklubben Chelsea er forholdet 25–22 i nordmannens favør.

Les også: Haaland scoret nytt hat trick da City slo Wolverhampton

MANCHESTER CITYS PROBLEMER ble forsøkt forklart med Erling Braut Haalands lille måltørke. Det må ha med fotballkritiske vaner å gjøre. Manchester Citys problemer handler først og fremst om det Pep Guardiola snakket om med Jan Åge Fjørtoft på Viasat – de siste sesongenes massive suksess.

En form for metthet preger Manchester City, de har ikke den samme iboende gløden som tittelutfordrerne Arsenal.

Sagt på måten Pep Guardiola gjord det, er det til å forstå.

MANCHESTER CITY HAR vunnet Premier League fire av de fem siste sesongene. Det gjør noe med klubben og laget. Arsenal har ikke vunnet tittelen på 19 år, da hjemmebanen ennå het Highbury. Det gjør også noe med klubben og laget, men på en helt annen måte.

Ønsket om å vinne hver eneste fotballkamp er sikkert ikke større i London enn i Manchester, men den iboende sulten er en annen.

Om ikke annet er det menneskelig.

Les også: Rykker framover i køen bak Messi

ARSENAL ER LAGET å slå denne sesongen, det så du det siste kvarteret mot Manchester United. Etter 2–2 var de litt i trøbbel. Så kom sulten. De siste 15 minuttene flyttet de inn på bortelagets banehalvdel, opprettholdt presset og ga seg ikke før 3–2 målet ble scoret i det 90. minutt.

Jeg skal ikke lese andres tanker, men jeg sitter med en følelse av at Sir Alex Ferguson var imponert der han satt ringside på Emirates.

Det er jo sånn seriemesterskap vinnes.

Det var sånn Manchester United løste det i hans tid i klubben.

PREMIER LEAGUE 2022/2023 er nå en sak mellom Arsenal og Manchester City. Med en ledende nordmann i hvert lag er det en fest. Arsenal er inntil videre best, Manchester City har Erling Braut Haaland og til fredag møtes de for første gang denne sesongen, i FA Cupens fjerde runde.

Det lukter fest det også.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments