søndag, desember 4, 2022
HjemNyheterSvenskehandelen på vei mot gamle høyder

Svenskehandelen på vei mot gamle høyder

Svenskehandelen på vei mot gamle høyder


Tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at økningen var på hele 159 prosent det siste året.

De strenge koronatiltakene i 2020 førte til en bråstopp i grensehandelen. Lettelser i reiserestriksjonene utover sommeren og høsten i fjor fikk flere til å ta turen til Sverige eller andre naboland, men i høst begynner handelen å nærme seg samme nivå som før pandemien.

– Grensehandelen i tredje kvartal i år var fremdeles 52 prosent lavere enn i samme kvartal i 2019, året før korona. Men grensehandelen var spesielt høy i 2019, og nivået vi ser nå, ligger nær nivåene fra årene før 2019, sier seniorrådgiver Kristin Aasestad i SSB.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments