mandag, desember 5, 2022
HjemNyheterStatuen «Fearless Girl» flyttet til den iranske ambassaden

Statuen «Fearless Girl» flyttet til den iranske ambassaden

Statuen «Fearless Girl» flyttet til den iranske ambassaden


– Jeg og flere andre spurte Christian Ringnes om hun kunne flyttes til den Iranske ambassaden fordi denne statuen er av en veldig modig jente. Både hvordan hun står, og hvordan ansiktet er. Hun kan være et symbol for den iranske kvinnekampen, sier Lily Bandehy til Nettavisen torsdag kveld.

Ringnes eier statuen.

Bandehy er iransk flyktning og Nettavisen-spaltist og er engasjert i det som nå skjer i fødelandet.

– Det er en revolusjon i Iran nå

22 år gamle Mahsa Amini døde i september etter å ha blitt arrestert av det iranske moralpolitiet. Grunnen skal ha vært at hun gikk med hijaben på feil måte.

Etter dødsfallet har det vært mange demonstrasjon og protester i landet for at landets kvinner ikke er frie,

Les også: Dødsfall skaper sinne og flere tar til gatene: – Kvinner kaster hijaben

– Det er en revolusjon i Iran nå om kvinners frihet etter at Mahsa Amini ble drept for å ha brukt hijaben feil. Statuen til Christian Ringnes viser nå støtte i denne kampen for frihet. Det er veldig fint og viktig for meg som selv er fra Iran, men bor i Norge, sier en rørt Bandehy til Nettavisen.

Les også: Iran-spillernes handling før kampen skapte sterke reaksjoner

Symbolsk betydning

Etter drapet på Amini har mange iranske kvinner tatt av seg hijaben. Derfor var det viktig for Bandehy at «Fearless Girl» hadde en hijab, som hun gjorde hva hun ville med. Slik mange iranske kvinner nå har gjort,

– Jeg ba om at hun skulle holde hijaben på armen eller under foten fordi å ha den på hodet er feil signal å sende Jeg er veldig glad for at den nå står foran den iranske ambassaden og støtter iranske kvinners kamp for frihet, Bandehy til Nettavisen.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments