søndag, desember 4, 2022
HjemNyheterKlæbo med enkel seier i Ruka – firedobbelt norsk

Klæbo med enkel seier i Ruka – firedobbelt norsk

Klæbo med enkel seier i Ruka – firedobbelt norsk


Trønderen var best i prologen og styrte også showet i utslagsrundene. Klæbo fikk noen meter i front midtveis i finalen, og han var aldri truet.

I finalen hadde Klæbo selskap av tre andre nordmenn: Erik Valnes, Even Northug og Pål Golberg. Northug og Golberg kom på annen- og tredjeplass, mens Valnes fulgte deretter.

De norske herrene utklasset konkurrentene i Ruka.

Pallplassen var Northugs første individuelle i verdenscupen.

– Det kan ikke bli så mye bedre. En fantastisk start på verdenscupsesongen. Han (Klæbo) er helt suveren og gjør nesten som han vil. Han er i stand til å skape ei luke som ingen andre ser. Når han får den, tar ingen ham igjen, sa sprinttrener Arild Monsen til Viaplay.

– Fantastisk med Even. En stor dag, fortsatte Monsen.

Lårskade

Det har rådet en viss usikkerhet rundt Klæbo foran fredagens sprint i Finland. Lårskaden han har slitt med i lengre tid har skapt trøbbel, og så sent som torsdag sa trønderen at det murret i låret på trening.

Likevel valgte han å stille til start. Fredag viste han konkurrentene ryggen.

Klæbo droppet sprinten under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, men viste bunnsolid form i distanserennene.

Wiig imponerte i prologen

Sivert Wiig fikk sjansen i Ruka som følge av at landslagsløper Sindre Bjørnestad Skar måtte melde avbud med koronasykdom. Gjesdal-løperen imponerte med en sterk tredjeplass i prologen, men i kvartfinalen røk han ut.

I semifinalen var dagen over for Lillehammer-løper Håvard Solås Taugbøl.

Lars Agnar Hjelmeset lyktes ikke i prologen og røk ut. Han var rundt ett sekund for seint ute til å sikre avansement til utslagsrundene.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments