mandag, desember 5, 2022
HjemNyheterSportDaily Mail: Har kontaktet Ed Woodward

Daily Mail: Har kontaktet Ed Woodward

Tidligere Manchester United direktør Ed Woodward har blitt kontaktet av grupper som ønsker å kjøpe klubben, og har bedt ham om å fungere som konsulent for deres potensielle kjøp.

Dette er rett opp i gata til det den tidligere JP Morgan-bankmannen kan og han kan gjøre slike ting etter at han trakk seg fra United-styret i februar, mer enn ni måneder etter at måtte trekke seg. Woodward ble opprinnelig beholdt i en rådgivende rolle i United, men er ikke lenger på kontrakt med klubben.

51-åringen tilbrakte 17 år på Old Trafford og fortsatt har et utmerket forhold til eierfamilien Glazer og med det et tilsvarende dårlig forhold til Manchester United fans.

Les: Glemte det viktigste han og John Arne Riise lærte hos Liverpool

Ed Woodward blir sett på som den perfekte rådgiver for flere de som ønsker å kjøpe klubben. – Woodward avsluttet en karriere innen regnskap og bank for å bli med i United, etter å ha fungert som rådgiver for Glazers da de kjøpte klubben i 2005. – Det var med andre ord han som satte opp lånefasililteten som sørget for at Glazer kjøpte Manchester United for klubbens egne penger. – Så lagt har Glazer-familien sugd omtrent 20 milliarder kroner ut av klubbkassa.

Etter å ha jobbet i Uniteds kommersielle avdeling, som han faktisk gjorde til den mest lukrative i verdensfotballen, ble han utnevnt til styret i 2012 før han tok over den daglige driften av klubben året etter etter at David Gill gikk av.

I tillegg til forholdet til Glazers, ble Woodward kritisert for Uniteds oppfattede feilinvesteringer på overgangsmarkedet, med et utlegg på 1,22 milliarder pund på nye spillere på ni år og bare 363 millioner pund hentet inn i salg, for ikke å nevne at de ikke klarte å vinne Premier League.

Det skjebnesvangre forsøket på å bli med i en europeisk superliga var dråpen som fikk det berømte begeret til å renne over, og Woodward kunngjorde sin oppsigelse kort tid etter at prosjektet kollapset i april 2021.

Apple ble torsdag koblet til et bud på 5,8 milliarder pund i det som skulle bli den amerikanske teknologigigantens første inntog i sportsklubbeierskap, mens den spanske milliardæren og grunnleggeren av kleskjeden Zara, Amancio Ortega, også skal snakke med United om et tilbud.

LES OGSÅ: Kan endelig presentere Vegard Hansen som ny hovedtrener

Saudi-Arabias sportsminister har også bedt om at organisasjoner i landet hans deltar i budgivningen for United og Liverpool etter at det offentlige investeringsfondet kjøpte Newcastle i fjor.

«Jeg håper det, hvis det er investorer og tallene går opp og det gjør en god forretning,» sa prins Abdulaziz bin Turki Al Faisal til Sky News. «Da kunne privat sektor komme inn, eller selskaper kunne komme inn, fra kongeriket.

Premier League er best i verden. Det er den mest sette ligaen, og det er harde fans av disse lagene i kongeriket. Så det ville være en fordel for alle.’

Les hele saken
Author: Michael Breines Oredam

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments