søndag, desember 4, 2022
HjemNyheterToralv Maurstad bisettes

Toralv Maurstad bisettes

Toralv Maurstad bisettes


Saken oppdateres fortløpende!

4. november kom nyheten om at den folkekjære skuespilleren og regissøren Toralv Maurstad hadde gått bort, 95 år gammel. Torsdag 24. november, på det som skulle vært 96-årsdagen hans, bisettes skuespilleren fra Oslo Domkirke.

Regjeringen ærer ham med en bisettelse på statens bekostning, en utmerkelse som tildeles av Norges regjering.

OSLO 20221124. 
Blomster og dekarasjoner ved båren til Toralv Maurstad før bisettelsen i Oslo domkirke.
Foto: Alf Simensen / NTB

ET SISTE FARVEL: Det er ventet mange til bisettelsen til Toralv Maurstad i Oslo domkirke torsdag. Foto: Alf Simensen (NTB)

Det er ventet en rekke oppmøtte i Oslo domkirke torsdag, blant andre statsminister Jonas Gahr Støre og Anette Trettebergstuen – som representerer regjeringen. Også kong Harald vil være til stede under bisettelsen fra Oslo domkirke.

Både Edvard Griegs «Dovregubbens hall» og «Åses sang» står på programmet, samt «Morgenstemning».

Blant dem som skal holde minnetale, er statsminister Jonas Gahr Støre, Det norske teatrets sjef Erik Ulfsby og manusforfatteren og produsenten Petter Skavlan. Maurstads kolleger Lise Fjeldstad og Svein Tindberg minnes også ham.

Følg bisettelsen direkte i videoen øverst i saken!

TIL STEDE: Statsminister Jonas Gahr Støre ankom Oslo domkirke rundt 11.45, og kondolerte til Maurstads etterlatte.


Anerkjent skuespiller

Toralv Maurstad tok skuespillerutdanningen sin ved Royal Academy of Dramatic Art i London.

I 1949 debuterte han på scenen som Holt i «Det lykkelige valg» ved Trøndelag Teater. Fra 1951 til 1954 var han ansatt ved Det Nye Teater og fra 1954 til 1967 på Nationaltheatret.

Toralv Maurstad var også teatersjef ved flere anledninger i løpet av karrieren, og ledet Det Nye Teater fra 1967 til 1978.

Fra 1978 til 1986 var han sjef ved Nationaltheatret.

I tillegg til å være teatersjef var Toralv Maurstad også skuespiller i flere store oppsetninger, og huskes kanskje best fra Henrik Ibsens «Peer Gynt», John Osbournes «Se deg om i vrede», Knut Hamsuns «Mysterier» og Lars Noréns «Natten er dagens mor», samt «Cabaret» og «En sommernattsdrøm».

Maurstad sto ikke bare på teaterscenen, han hadde også flere roller innen tv og film.

Mange vil nok blant annet huske ham som stemmen til Ludvig i Ivo Caprinos «Flåklypa Grand Prix», i tillegg til at han spilte rollen som Georg Anker Hansen i «Hotel Cæsar».

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments