mandag, desember 5, 2022
HjemNyheterKamerun-født spiss senket «hjemlandet» – sikret seier for Sveits i VM-åpningen

Kamerun-født spiss senket «hjemlandet» – sikret seier for Sveits i VM-åpningen

Kamerun-født spiss senket «hjemlandet» – sikret seier for Sveits i VM-åpningen


25 år gamle Embolo bodde sine første fire leveår i den kamerunske hovedstaden Yaoundé før han og foreldrene reiste til Europa. I Sveits ble han tidlig ansett som et stort spisstalent og har vært tilknyttet aldersbestemte landslag siden 16-årsalderen.

Torsdag scoret han sitt første VM-mål for de rødkledde. Han spilte også fire kamper i 2018-VM, men kom ikke på scoringslisten da laget røk ut i åttedelsfinalen. Sveits har nådd cupspillet i fire av sine fem siste VM-opptredener. De røk ut av gruppespillet i 2010.

Torsdag fikk laget en god start i jakten på avansement fra gruppe H. Brasil og Serbia er de to andre lagene i gruppen.

For Kameruns del var tapet det åttende strake i VM. De har ikke vunnet siden de slo Saudi-Arabia i VM i 2002. Kamerunerne deltok ikke i 2006 og 2018. Årets VM er deres åttende, noe som er flest av alle afrikanske lag.

Sjanser

Eric Maxim Choupo-Moting kom inn i mesterskapet i knallform etter en god sesonginnledning for Bayern München, men spissen ble byttet ut kvarteret før slutt mot Sveits.

Kamerun kom best i gang i kampen og skapte store muligheter den første halvtimen. Sveits-keeper Yann Sommer sto i veien for jubelen.

På overtid av første omgang fikk Manchester City-stopper Manuel Akanji en stor mulighet for Sveits, men ballen skled av pannen og gikk utenfor etter en heading fra kloss hold.

Scoring

Tre minutter ut i annen omgang lå ballen i mål for de rødkledde. Xherdan Shaqiri kom fri på kanten og slo ballen inn i feltet. Der fikk Embolo et hav av tid og hamret den i nettet. Han jublet svært lavmælt mot «hjemlandet».

Med den målgivende pasningen har Shaqiri vært direkte involvert i 50 prosent av alle Sveits’ mål i VM- og EM-sammenheng de siste fire årene, ifølge statistikktjenesten Opta.

Etter en drøy time burde Ruben Vargas ha doblet ledelsen, men André Onana vartet opp med en strålende redning.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments