lørdag, desember 3, 2022
HjemNyheterSportCurlinglaga sikra VM-plass

Curlinglaga sikra VM-plass


Det norske kvinnelaget i curling tapte 2–10 for Tyrkia og 6–8 for Skottland i de to siste grunnspillkampene i EM onsdag. Dermed glapp semifinaleplassen.
Tross tapet for tyrkerne onsdag morgen levde muligheten for semifinale da Norge ledet 6–4 over Skottland med to omganger igjen. Tre skotske poeng i 9. omgang vendte til 6-7, og Norge greide ikke å slå tilbake i siste omgang. Skottland scoret ytterligere ett poeng og kunne juble for semifinaleplass.
Skottene var ett av fire lag som stoppet på fem seirer og fire tap, men gikk foran Sverige, Tyrkia og Tyskland og tok den siste semifinaleplassen.
Torsdag spiller Danmark mot Skottland og Italia mot Sveits.
Norge ble nummer åtte med fire seirer og fem tap, men kan glede seg over VM-plass og fortsatt A-status i EM. Det var klart allerede før onsdagens kamper.
På det norske laget spiller ved siden av skip Marianne Røvik også Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien.
Herrene slet seg til 9–6 over Danmark i nest siste grunnseriekamp i EM og berget plassen i A-gruppa tidligere onsdag kveld.
Håpet om semifinaleplass var ute tirsdag etter lagets femte tap på sju grunnseriekamper, men med den tredje seieren var faren for nedrykk avverget. Med topp-åtte-plassering er Norge også klar for VM.
(©NTB)

Les mer

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments