mandag, desember 5, 2022
HjemNyheterAntony åpner opp om oppveksten i «helvete»: – Man blir nummen mot...

Antony åpner opp om oppveksten i «helvete»: – Man blir nummen mot den type ting

Antony åpner opp om oppveksten i «helvete»: – Man blir nummen mot den type ting


– Jeg vokste opp i helvete. Det er ikke en spøk. For mine europeiske venner som ikke forstår meg: Favelaen jeg vokste opp i i São Paulo kalles «Inferninho» – det lille helvetet.

Det er ordene til den nysignerte Manchester United-spilleren Antony.

I en eksklusiv artikkel på The Players Tribune, et nettsted hvor idrettsutøvere kan dele sine historier direkte til supporterne, forteller brasilianeren om den trøblete barndommen i en av São Paulos mest narkotika- og kriminalitetsrammede favelaer.

Han skildrer et fryktinngytende miljø, hvor bevæpnede gjengmedlemmer, narkolangere og gatetyver var det første han så da han gikk ut av døra for å rusle til skolen som barn.

Les også: «The Rock» satt ut av Haaland-spørsmål: – Vel, det fungerer for ham

Den eneste drømmen

Gjennom oppveksten satte Antony alltid stor pris på arbeidet foreldrene, som skilte seg da han var elleve år, la ned for han, og ga dem et løfte om at han skulle få de ut av favelaen.

– Når jeg snakker med media, så spør de meg alltid hva som er drømmene mine. Champions League? VM? Gullballen?

– Det er ikke drømmene mine. Det er målene mine. Den eneste drømmen jeg noensinne har hatt er å få foreldrene mine ut av favelaen. Det var ingen plan B. Jeg skulle klare det, eller dø i forsøket.

Livet i favelaen beskrives i detalj, og brasilianeren har flere eksempler på hendelser som han anså som hverdagslig, som andre barn slipper å oppleve.

– Noen av tingene jeg har sett … Bare de som har levd det samme livet kan forstå. På veien til skolen en dag, da jeg var åtte eller ni år, gikk jeg mot en mann som lå livløs i gata. Da jeg kom nærmere, innså jeg at mannen var død.

– I favelaen så blir man nummen mot den type ting. Det var ingen annen vei å gå, og jeg måtte komme meg på skolen, så jeg bare lukket øynene og hoppet over mannen.

Les også: Trekker seg fra VM-jobb: – Bryter med klubbens verdier

Hadde ingen frykt

Fotballferdighetene ble redningen for Antony, som tidlig skjønte at det var hans vei ut av favelaen.

– Jeg sier alltid at jeg var ekstremt heldig som barn, for til tross for alle problemene våre, så var jeg en gave sendt fra gud.

Antony forteller om hvordan han fikk låne internettet til sin nabo, «onkel Toniolo», så han kunne gå på YouTube og lære seg å finte ved å se på videoer av Ronaldinho, Neymar og Cristiano Ronaldo. Det fikk han god bruk for da broren hans tok han med til den lokale plassen, hvor innbyggere av alle aldre møttes for å spille.

– Jeg nektet å bøye meg for noen. Jeg tok «elastico»-finter på doplangerne. «Rainbow-flicks» på bussjåførene. Tunnel på tyvene. Jeg ga fullstendig faen. Med ballen i beina så hadde jeg ingen frykt.

Redningen for Antony kom da direktøren til Gremio Barueri så en ung Antony herje med voksne menn på den lokale fotballplassen i favelaen, og tilba han en plass på laget sitt. Det ble brasilianerens mulighet til å forlate slummen, og tillate seg å drømme om mer.

Med i VM-troppen

Denne sesongen har han imponert for Manchester United, og var en av de 26 spillerne som ble tatt ut til Brasils VM-tropp i Qatar.

Laget spiller sin første kamp i mesterskapet på torsdag, når Serbia venter på motsatt banehalvdel. I gruppe G spiller også Sveits og Kamerun.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments