mandag, desember 5, 2022
HjemNyheterUtholdende og tøft

Utholdende og tøft

Utholdende og tøft


Til tross for at SOT altså har holdt det gående i imponerende 30 år, så har bandet passert under alt for mange radarer. Dette er gruppas fjerde visittkort siden 2012 og personlig har jeg bare fått med meg «Redwings Nest» fra 2014.

Har jeg skjønt det riktig så har SOT helt fra starten bestått av Lars Andreas Haug på tuba pluss en hel del andre instrumenter også og Skjalg Reithaug på gitar og ymse. Ny på laget til denne fjerderunden er trommeslageren Arild Nyborg. I tillegg har Haug og Reithaug invitert med seg flere familiemedlemmer på noen av spora, blant andre sønn i det Haugske hus, den mer enn lovende trompeteren Oscar Andreas Haug.

Tittelen «Monster Master», og coverbildet, sier sitt om at SOT har mer enn et musikalsk budskap å komme med. Det er åpenbart en gjeng med et klart og solid engasjement – det er en dybde både i engasjementet og musikken.

Bandet med den høyst spesielle besetninga gir oss livsbejaende og tøff musikk der det skrevne møter det improviserte på et flott vis. Om det er progrock eller jazzrock? Ja takk, begge deler – og mere til.

SOT byr på rock for jazzfolket og jazz for rockefolket. De forteller oss med all ønskelig tydelighet at de fortjener mye mer oppmerksomhet enn det som har blitt bandet til del de første 30 åra!

SOT – «Monster Master» – Sotanic Sounds/Musikkoperatørene

Les også: Om Tor Hammerø

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments