mandag, desember 5, 2022
HjemNyheterMüller svarer på kritikken etter Fifas OneLove-forbud: – Jeg deler ikke dette...

Müller svarer på kritikken etter Fifas OneLove-forbud: – Jeg deler ikke dette synet

Müller svarer på kritikken etter Fifas OneLove-forbud: – Jeg deler ikke dette synet


– Alle som forventer at vi fotballspillere skal nedprioritere oss som idrettsutøvere og gi opp våre sportsdrømmer, som vi har jobbet for hele livet, for å posisjonere oss enda mer politisk, vil bli skuffet, skrev Müller på Instagram.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har uttalt at det kan bety gult kort å stille med et kapteinsbind som ikke er i henhold til Fifas regler.

OneLove-kampanjen var en antidiskrimineringskampanje fra fotballforbundene i England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits og innebar bruk av regnbuefargede kapteinsbind.

De sju nasjonene gikk ut med en felles uttalelse i etterkant av Fifas OneLove-forbud, hvor de meldte at de hadde bedt deres kapteiner om ikke å bruke bindene i VM-kampene.

Ifølge Bild har det tyske landslaget fått massiv kritikk i hjemlandet etter de bukket under for Fifas gult kort-trussel.

– Jeg kan forstå og akseptere kritikken, men jeg deler ikke dette synet. Forbundet og vi spillerne har vært involvert langt utenfor fotballbanen i årevis. Mange nasjonale aktører har egne stiftelser eller har støttet ulike samfunnsorganisasjoner med stort engasjement i årevis. Med vår lagstiftelse har vi lansert ulike initiativ ikke bare i forbindelse med turneringen i Qatar, men også i hele Tyskland, fortsatte Müller.

(©NTB)

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments