mandag, desember 5, 2022
HjemNyheterHevder Glazer-familien har vanvittig priskrav for Manchester United

Hevder Glazer-familien har vanvittig priskrav for Manchester United

Hevder Glazer-familien har vanvittig priskrav for Manchester United


Tirsdag kveld kom nyheten om at den amerikanske Glazer-familien har åpnet for et salg av Manchester United. Eierne har lenge vært upopulære blant Premier League-klubbens fans og slik sett er nok dette en gledelig nyhet for mange.

Ifølge The Times er det imidlertid litt for tidlig å gni seg i hendene. Avisen skriver onsdag morgen at Glazer-familien ikke har noe hast med å selge United. Samtidig krever de også en enorm sum for å gi slipp på klubben.

The Times skriver at Glazer-familien ser for seg et salg på mellom seks og åtte milliarder pund. Det tilsvarer mellom 72 og 97 milliarder norske kroner. Til sammenligning håper Fenway Sports Group (FSG) å få rundt 3,5 til 4 milliarder pund for Liverpool.

– En sum uten sidestykke, skriver The Times-profilene Matt Lawton og Paul Joyce i sin artikkel.

LES OGSÅ: Reagerer på sjokkoverskrifter om Bolsjunov

– Enormt potensial

Den stive prisen skal være satt fordi Glazer-familien mener United har et enormt digitalt potensial med sin store følgergruppe i sosiale medier. Manchester United skal ha over én milliard følgere på sine ulike plattformer, skriver The Times videre.

Det er investeringsgruppene Raine og Rothschild and Co. som skal bistå United-eierne ved et eventuelt salg.

– United er ikke lenger bare en fotballklubb, med sin enorme følgerskare verden rundt, sier Joe Ratvitch i Raine.

Nyheten om at United kan være til salgs kom bare timer etter at klubben hadde annonsert at superstjernen Cristiano Ronaldo forlater klubben med umiddelbar virkning. Glazer-familien gjorde sine intensjoner kjent via en kort pressemelding.

Der ble det gjort klart at de ønsker nye investeringer i klubben enten via et delsalg av klubben eller et komplett salg. Glazer-familien har eid Manchester United i 17 år, etter at de kjøpte klubben tilbake i 2005.

LES OGSÅ: Fossesholm slakter russernes utspill: – Det har jeg ikke behov for

Videre ble det sagt at de nåværende eierne ønsker å se på muligheter for å utvikle Old Trafford.

– Vi vil evaluere alle muligheter og forsikre oss om å finne en løsning som fansen er best tjent med. Vi ønsker å maksimere de store vekstmulighetene som er der både nå og i framtiden, sier Joel Glazer i pressemeldingen.

Sa nei i høst

Så sent som i sommer var United verdsatt til rundt 3,7 milliarder pund av anerkjente Forbes.

LES OGSÅ: Hareide sjokkert over det han fikk se i VM-kampen

Da Premier League-rival Chelsea ble solgt i sommer, betalte en investorgruppe ledet av amerikaneren Todd Boehly rundt 2,5 milliarder pund for londonklubben, med lovnader om å investere rundt 1,75 milliarder pund inn i driften av Chelsea.

Det har tidligere vært interesse fra ulike investorer rundt United og rikingen sir Jim Ratcliffe forhørte seg allerede i høst om et mulig oppkjøp av klubben, men fikk da til svar at den ikke var til salgs. Nå ser det imidlertid ut til at Glazer-familien har snudd.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments