onsdag, november 30, 2022
HjemNyheterSportGiroud tangerte Henry som tidenes toppscorer for Frankrike

Giroud tangerte Henry som tidenes toppscorer for Frankrike


Frankrike åpnet kampen usikre og unøyaktige, og ble etter raskt rystet av den underlegne motstanderen fra Australia. Fire av de fem siste gangene har den regjerende VM-vinneren røket ut av gruppespillet, og «Les Bleus’» åpning på kampen tilsa at de skulle følge i samme fotspor.
Det var mer kenguru enn koala over Craig Goodwins løp, da han kom stormende inn mot bakerste stolpe etter ni minutter. I avslutningsøyeblikket var Adelaide United-spilleren kald og kontant mens han feide ballen forbi Hugo Lloris.
Forrige gang Frankrike kom til VM som regjerende mester, i 2002, scoret de ikke et eneste mål i gruppespillet og fikk en tidlig exit. Den gangen endte det med et 1-0-tap for Senegal i åpningskampen, men dagens Frankrike-lag vil skrive en annen historie.
Lucas Hernández ble skadet i opptakten til Australias mål og ble erstattet av hans bror, Theo. Midtveis i omgangen svinget lillebror ballen over australiernes forsvar, hvor Adrien Rabiot steg til værs og stanget inn utligningen.
Fem minutter senere hadde Didier Deschamps’ menn snudd kampen. «Socceroos» rotet det til i eget forsvar, og etter et par raske pasninger var Olivier Giroud spilt alene med keeper. Han har erstattet skadde Karim Benzemas som franskmennenes spydspiss og viste seg tilliten verdig.
Fra kloss holdt styrte han inn 2–1 og plutselig var Australia «down under» igjen.
Australia hadde en suser på feil side av krysstangen og et treff i stolpen, men maktet ikke å slå tilbake mot overmakten. I stedet var det Frankrikes største stjerne Kylian Mbappé økte til 3–1 med et hodestøt.
Før slutt var Giroud der igjen, denne gangen med hodet. Det var hans 51. mål for landslaget. Dermed tangerte han Thierry Henry som tidenes toppscorer for Frankrike.
Deschamps og co. topper gruppen etter at Danmark og Tunisia spilte uavgjort tirsdag ettermiddag.

Les mer

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments