torsdag, september 29, 2022
HjemNyheterFederer knakk sammen i tårer etter tapet - ble hyllet etter karrierens...

Federer knakk sammen i tårer etter tapet – ble hyllet etter karrierens siste kamp

Federer knakk sammen i tårer etter tapet – ble hyllet etter karrierens siste kamp


20 Grand Slam-titler.

28 ATP Masters-titler.

103 ATP-singles-titler.

Fem ganger Laureus «Sportsman of the Year».

Natt til lørdag tok en av tennishistoriens aller største spillere farvel med sporten.

På lag med tidenes mestvinnende i Grand Slam, Rafael Nadal, avsluttet Roger Federer karrieren i Laver Cup – en turnering han selv var med på å starte opp.

– Vi kommer oss gjennom dette på en eller annen måte, gjør vi ikke? Jeg fortalte gutta at jeg er glad, ikke lei meg, fortalte en emosjonell Federer etter kampen.

Les også: Drama etter Ruud-kampen: Mann stormet banen og tente på seg selv

Brast ut i tårer

Federers siste kamp i karrieren ble spilt på lag med Rafael Nadal, mot amerikanerne Jack Sock og Frances Tiafoe.

Laver Cup er en turnering hvor et lag satt sammen av europeiske tennisspillere spiller mot et lag av tennisspillere fra de øvrige kontinentene. Team Europe har vunnet alle de fire første turneringene. Stillingen er 2-2 årets turnering, etter at Sock og Tiafoe slo Federer og Nadal i doublen.

(L-R) Britain's Andy Murray, Serbia's Novak Djokovic, Switzerland's Roger Federer and Spain's Rafael Nadal pose during a Team Europe practice session ahead of the 2022 Laver Cup at the O2 Arena in London on September 22, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

STJERNESPEKKET: Laver Cup byr på stjernespekkede lag. Her er Team Europe representert ved Andy Murray (t.v.), Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal. Foto: GLYN KIRK

Åpningssettet var utrolig jevnspilt, helt til stillingen 4-4. Etter at Team Europe hadde servet seg opp i føringen 5-4, brøt de Team World, og vant det første settet 6-4.

De to lagene brøt en gang hver i det andre settet, og settet gikk til tie-break. Sock og Tiafoe gikk seirende ut av tie-breaket, og sendte kampen ut i et matchavgjørende siste tie-break.

Spenningen holdt seg hele veien inn, og det følget frem og tilbake i Federers siste, avgjørende tie-break. Federer og Nadal måtte se seg slått også i det avgjørende tie-breaket, og tapte med sifrene 11-9.

Etter kampen brast sveitseren ut i tårer, og ble omfavnet lagkameratene sine. Til tross for tapet, så var Federer tydelig på at han var fornøyd etter kampen.

– Matchen var bra. Jeg kunne ikke vært lykkeligere, sier Federer, som flere ganger må ta pauser for å klare å snakke.

– Det føles som en feiring. Det var akkurat det jeg håpet på, fortsetter han.

Les også: Solbakken med oppløftende Ødegaard-nytt

Hylles av konkurrentene

På onsdagens pressekonferanse, i forkant av turneringen, uttalte Federer at det var tungt å innse at karrieren hans nå var over.

– Det var det tøffeste. Å innse at man ikke kommer til å tåle å stå i det særlig mye lenger. Jeg ble veldig lei meg da jeg innså at «ok, dette er slutten», sa Federer til pressen.

Flere av tennissportens fremste spillere, som har vært Federers konkurrenter opp igjennom årene, har hyllet 41-åringen etter at han annonserte at han skulle legge opp.

– En av de viktigste spillerne i min karriere forlater spillet. Jeg er takknemlig for å kunne spille med han i hans siste kamp. Det var vært et vennlig rivalisering. Det har ikke alltid vært enkelt, for vi har kjempet om de samme titlene, men vært personlige forhold har vært viktigst, uttalte Nadal før kampen.

Tennis - Laver Cup - 02 Arena, London, Britain - September 23, 2022  Team Europe's Roger Federer and Rafael Nadal during their doubles match against Team World's Jack Sock and Frances Tiafoe Action Images via Reuters/Andrew Boyers

LAGKAMERATER: Roger Federer og Rafael Nadal har vært rivaler gjennom hele karrieren, men avsluttet den som lagkamerater. Foto: ANDREW BOYERS

– Over et tiår med utrolige øyeblikk og kamper å se tilbake på. Karrieren din har satt tonen for hva det betyr å oppnå perfeksjonisme og lede med integritet og balanse. Det har vært en ære å kjenne deg både på og utenfor banen, skrev Novak Djokovic på sin Instagram-konto, akkompagnert av flere bilder av han og sveitseren.

– Roger har vært et av mine idoler og en inspirasjonskilde. Takk for alt du har gjort for sporten, skrev det 19 år gamle stjerneskuddet Carlos Alcaraz på Twitter.

– Det er en trist nyhet for medspillere, fans og alle andre egentlig. Han har hatt en lang karriere og alt har en ende, så altfor overraskende er det ikke. Det ville vært en trist dag uansett når den skulle komme. Jeg har sett på han siden jeg var en liten gutt. Han har betydd mye for meg og for veldig mange folk rundt omkring i verden. Han er et unikum, uttalte Casper Ruud til Discovery etter at han fikk vite nyheten.

Les også: På vei mot eventyrlig bragd etter å ha senket Tyskland: – En sensasjon av de sjeldne

Deler innblikk på sosiale medier

På sine sosiale medie-kontoer har Federer ikke lagt skjul på at han har stortrivdes i forkant av Laver Cup de siste dagene.

I Twitter-meldingen under kan man se Federer sammen med mennene han har konkurrert mot hele karrieren, på vei ut til middag for å hedre sveitseren.

Klippet under, som viser en velkledd Roger Federer som spiller bordtennis, har gått viralt de siste dagene.

Les hele saken
Author:

RELATED ARTICLES

Legg inn en kommentar

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments